Hirdessen itt

Junior úszó-vb - Békési Eszter olimpiai A szinttel ötödik 200 méter mellen

Békési Eszter olimpiai A szinttel az ötödik helyen végzett 200 méter mellen a Duna Arénában rendezett junior úszó-világbajnokság vasárnapi zárónapján.
Az Egri Úszó Klub 17 éves versenyzője 2:25.49 perces egyéni csúccsal csapott célba, három századdal az ötkarikás szerepléshez szükséges 2:25.52-es szintidőn belül. A szám győztese, Jevgenyija Csikunova Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól vehette át az aranyérmet.

A viadal zárónapján nem nyertek érmet a magyarok: Fábián Fanni 200 méter gyorson ugyancsak élete legjobbjával, 1:59.37-tel ugyancsak ötödik lett.

A 4x100 méteres vegyesváltók küzdelmeiben a Jászó Ádám, Bőhm Sebestyén, Kós Hubert és Zombori Gábor alkotta magyar csapat 3:40.46 perccel negyedik lett, míg a lányoknál a Szilágyi Gerda, Békési Eszter, Hatházi Dóra és Szőke Zita alkotta négyes 4:07.32 perces idővel a hatodik helyen végzett

A magyarok két érmet nyertek a világbajnokságon, a keddi nyitónapon Zombori Gábor 400 méter gyorson diadalmaskodott, szerdán pedig Berecz Blanka lett második 200 méter pillangón. A korosztályos világbajnokság vasárnap zárul.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések