A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Júliusban csökkent a folyamatban lévő lakáseladások száma az Egyesült Államokban

Júliusban az előző havinál kevesebb lakásvásárlási szerződést kötöttek az Egyesült Államokban még a történelmi mélyponton lévő jelzálogkamatok ellenére is az ingatlanközvetítő irodák szervezete, a National Association of Realtors (NAR) csütörtöki közleménye szerint.
Júliusban az előző havihoz képest 2,5 százalékkal csökkent a folyamatban lévő lakáseladások száma az Egyesült Államokban. Elemzők az előző havival megegyező mennyiséget vártak júliusra.

A folyamatban lévő lakáseladások indexe az elkövetkező egy-két hónapban lezárásra kerülő lakás adásvételi szerződéseket öleli fel. Az index értéke júliusban 105,6 pontra csökkent az előző havi 108,3 pontról.

A 2018 júliusihoz képest 0,3 százalékkal csökkent a folyamatban lévő lakáseladások száma. Júniusban éves bázison másfél éve az első alkalommal emelkedett a folyamatban lévő szerződések száma.

A folyamatban lévő lakáseladások júliusi csökkenését a NAR a viszonylag alacsony kínálat miatt emelkedő ingatlanárakra vezeti vissza, amely így még a történelmi mélypontra csökkent jelzáloghitel-díjak pozitív hatását is ellentételezni tudta.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések