Hirdessen itt

Evezős vb - Egypárban sem szereztek olimpiai kvótát a magyarok

Egypárban sem szerzett olimpiai kvótát a magyar csapat a Linzben zajló evezős világbajnokságon, miután Pétervári-Molnár Bendegúz reményfutamában a második helyen ért célba.
A magyar evezős 7:36.740 perc alatt teljesítette a 2000 méteres távot, és 19 másodperccel maradt el francia ellenfelétől, Thibaut Verhoeventől, aki a futamból a legjobb 24 közé jutott.

A Simon Béla, Juhász Adrián ketteshez hasonlóan riói olimpikon Pétervári-Molnár is csupán a 25. helyért küzdhet a folytatásban. A "királyszámra" 44-en neveztek, a legjobb kilenc egység kvalifikál a tokiói olimpiára.

Simon és Juhász eközben orvosi tanácsra lemondta a részvételt a férfi kettesek csütörtöki E döntőjében. A magyar szövetség közösségi oldalának tájékoztatása szerint Simon vírusos betegséggel állt rajthoz a reményfutamban. Az evezős az MTI-nek elmondta: 1300 méternél olyan rosszullét fogta el, hogy majdnem beborult a vízbe.

"Nagyon bízunk benne, hogy a riói olimpiához hasonlóan legalább a pótkvalifikációs versenyről sikerül kijutnunk" - nyilatkozta.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések