A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elismerés a költségvetési adatszolgáltatásban jeleskedő önkormányzatoknak

Az idén 281 település nyert el összesen 150 millió forintot a Pénzügyminisztérium által kiírt "Jó adatszolgáltató önkormányzatok támogatása" pályázaton - tájékoztatta Berczik Ábel az MTI-t.
 A tárca helyettes államtitkára hangsúlyozta: a megítélt összegek hozzájárulnak ahhoz, hogy a települések olyan magas színvonalú és példaértékű szakmai munkát végezhessenek, amely nagymértékben elősegíti a közpénzügyi döntések meghozatalát.

A stabil és kiszámítható költségvetési tervezéshez elengedhetetlen, hogy az állami szervezetek mellett a helyi önkormányzatok is a szakmai szempontok maradéktalan figyelembevételével teljesítsék a különféle adatszolgáltatásaikat - mondta Berczik Ábel. 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy növekszik azon települések száma, amelyek ezeket határidőben és kellő alapossággal tudják elkészíteni. Ezt jelzi az is, hogy egyre több helyhatóság felel meg a "Jó adatszolgáltató önkormányzatok támogatása" pályázat feltételeinek, ezért a tavalyi évhez képest 50 millió forinttal növekedett a támogatás keretösszege - emelte ki a helyettes államtitkár. 

A Pénzügyminisztérium által életre hívott pályázat célja, hogy elismerje azon önkormányzati dolgozók munkáját, akik a pénzügyi szakterületen látnak el ilyen jellegű feladatokat, valamint motiválja is őket a közszolgálati hivatásuk további gyakorlásához. A még az év elején megjelent kiírásra azok a települések jelentkezhettek, amelyek hiánytalanul és megfelelő színvonalon nyújtották be a tavalyi évre vonatkozó költségvetési beszámolóikat, illetve az időközi mérlegjelentésüket. 

A megítélhető támogatás mértékét ezt követően egy szakmai teszt eredményeként állapította meg a szaktárca, a támogatás vissza nem térítendő és 2019. december 31-ig használhatják fel az önkormányzatok - közölte Berczik Ábel.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések