Hirdessen itt

BÉT - Elemzők szerint kisebb korrekcióra lehet számítani nyitáskor

Elemzők szerint csütörtökön kisebb korrekcióra lehet számítani a Budapesti Értéktőzsdén a szerdai csökkenés után a nyitáskor.
Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: szerdán a nemzetközi piacon jelentős eladói hullám volt, a magyar tőzsde a negatív nemzetközi hangulat hatására mínuszban zárt szerdán, innen csütörtökön reggel kisebb emelkedés jöhet. 

Csütörtök délután teszik közzé az amerikai munkaerőpiaci, illetve kiskereskedelmi adatokat és az üzleti hangulatindexet, ezek befolyásolhatják a nemzetközi tőzsdéken a kereskedés irányát, ami hatással lehet a magyar piacra is - fejtette ki Kocsis Márió.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek csütörtökön küldött kommentárjában kiemelte, hogy szerdán a negatív nemzetközi befektetői hangulat után csütörtökön délelőtt jöhet némi pozitív korrekció, de továbbra is inkább csökkenés várható hosszabb távon a BÉT-en. 

Az OTP-papírokon szerdán eladói nyomás volt, ezzel a bankpapír árfolyama 12 500 forint alá süllyedt, és további csökkenés jöhet a következő napokban. A Mol jegyzése is lefelé indult, a 2940 forintos támaszra érdemes figyelni, amennyiben kitart a következő napokban, a későbbiekben pozitív fordulat jöhet - tette hozzá. A Richter új lokális mélyponton tartózkodik, a következő meghatározó támasz csak 4500 forintnál található, amely hosszabb távon teljesülhet. A Magyar Telekom viszonylag jól tartja magát, 415-420 forint között található fontos támasz - írta Varga Zoltán.

Rámutatott arra is, hogy a forint árfolyama jelentősen gyengült a szerdai kereskedésben, továbbra is az várható, hogy a 323-326 forintos tartományon belül fog mozogni az euróval szembeni jegyzés. Piaczárás után pénteken két hitelminősítői felülvizsgálatra is sor kerülhet, de ezúttal sem a Fitch Ratings-től, sem a Standard&Poor's-tól nem vár kilátásmódosítást, vagy felminősítést az Equilor szenior elemzője.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 585,14 pontos, 1,44 százalékos csökkenéssel, 40 137,22 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 11,2 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 30 forinttal, 1 százalékkal 2970 forintra csökkent, 2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 300 forinttal, 2,36 százalékkal 12 400 forintra esett, forgalmuk 6,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 420 forintot ért, forgalma 255,8 millió forint volt. A Richter-papírok 48 forinttal, 0,98 százalékkal 4838 forintra gyengültek, forgalmuk 1,3 milliárd forintot ért el.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések