Hirdessen itt

Debrecenben, Pécsen, Győrben és Miskolcon is tetőztek a bérleti díjak

Budapesten és más egyetemi városokban (Debrecenben, Pécsen, Győrben és Miskolcon) az albérletpiacon a bérleti árak elérték a felső határt: július vége és augusztus vége között nem emelkedett a kiadó lakások bérleti díja - közölte az Ingatlan.com pénteken az MTI-vel.
 A közleményben Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője a kínálat növekedésével indokolta az áremelkedés megtorpanását: a magánszemélyek által kínált albérletek száma ugyanis 39-80 százalékkal nőtt egy hónap alatt.

Az ingatlan.com elemzése szerint Budapesten augusztus végén a kiadó lakások átlagos havi bérleti díja 160 ezer forint volt, annyi, mint a szezon elején, és 6 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. A panellakásokért augusztus végén 145 ezer forintot, a téglaépítésű lakásokért pedig 165 ezer forintot kértek a tulajdonosok. 

Debrecenben és Szegeden a felsőoktatási ponthatárok kihirdetésekor és augusztus végén is az albérletek átlagára 100 ezer forint volt, Miskolcon pedig 80 ezer forint. Éves összehasonlításban Debrecenben 5 százalékos, Szegeden 11, Miskolcon pedig 14 százalékos áremelkedést regisztráltak. 

Balogh László úgy vélte, komolyabb drágulással egyelőre nem kell számolni, mivel komoly mennyiségű kiadó lakás érkezett a piacra. Ráadásul a kínálat tovább bővülhet, a következő néhány hónapban ugyanis több ezer olyan új lakást adhatnak át, amelyet befektetők vásároltak meg kiadási céllal.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések