A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bemutatta választási plakátjait az Osztrák Néppárt

Bemutatta a szeptemberi ausztriai parlamenti választás kampányára készített plakátjait az esélyesek közé tartozó Osztrák Néppárt (ÖVP) - adta hírül szerdán az osztrák sajtó.
A néppárt négy plakátot mutatott be. Ezek Ausztria-szerte mintegy kétezer helyen lesznek láthatóak. A képeken Sebastian Kurz, a konzervatív párt elnöke látható különféle élethelyzetekben, és mindegyiken szerepel a felirat: "Ő az én kancellárom".

Az ÖVP főtitkára, Karl Nehammer rövid és intenzív kampányt ígért; elmondta, hogy a volt kancellár továbbra is nagy népszerűségnek örvend Ausztriában.

Az egyik plakáton Kurz hátán egy kisgyerekkel látható, "Aki két lábbal áll a földön" felirattal. A második plakáton a politikus a hegyekben túrázik, és két nővel beszélget, a felirat pedig arról tanúskodik, hogy ő az, "aki a mi nyelvünket beszéli". A harmadik plakáton Kurz idősebb emberek társaságában látható, mert a plakát szerint ő az, "aki odafigyel az értékeinkre". A negyedik plakát pedig újságírók és kamerák kereszttüzében ábrázolja Kurzot, mint "aki erőt mutat Európában".

A tervek szerint a választási kampány során újabb plakátokat helyeznek majd el a köztereken.

Az ÖVP-től jobbra álló Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) ugyanakkor a néppárt szemére vetette, hogy "szemérmetlenül" lemásolja a szlogenjeiket.

Az FPÖ főtitkára, Christian Hafenecker elmondta, hogy az FPÖ már a korábbi választási kampányok során is használta az "Akinek számít a szava", "Aki meghallgat bennünket" vagy az "Egyetlen, aki beszéli a nyelvünket" szlogeneket; jelenleg pedig közösségi médiakampányt folytat az "Aki a nyelvünket beszéli" és "Aki őrzi az értékeinket" szlogennel. Hafenecker szerint a néppárt a szabadságpárt választási programjából is vett át részeket, így például a politikai iszlám elleni küzdelmet, illetve a fejkendőviselési tilalom kiszélesítését.

Az ÖVP főtitkára, Karl Nehammer ugyanakkor visszautasította az FPÖ vádjait. Kiemelte, hogy Bécs környékén egyetlen nagyobb nyomda működik, és "nem fordulhat elő, hogy a két párt ugyanazt a feliratot találta ki, és alkalmazta a plakátokon". Elképzelhetőnek tartja ugyanakkor, hogy az FPÖ-nél az ÖVP plakátjait már megjelenésük előtt látták, és ők vették át a feliratokat.

Ausztriában szeptember 29-én tartják az előrehozott parlamenti választásokat.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések