Hirdessen itt

Augusztus végén nyílik meg az első egyházi sportcentrum Magyarországon

A Szeged-Csanádi Egyházmegye számos oktatási és szociális intézményt működtet, az ezekben tanuló és élő gyerekek, illetve Szeged közönsége számára teremti meg a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét Magyarország első egyházi sport- és ifjúsági centruma, az augusztus végén nyíló Szent Gellért Fórum - mondta Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.
Egyházi fenntartású általános és középiskoláikban mintegy 9 ezer gyerek tanul, további 3 ezer gyermeket bentlakásos intézményekben gondoznak, az egyházmegye által fenntartott fociakadémián 300 gyerek sportol, illetve főiskolát is működtetnek - sorolta a szeged-csanádi püspök.

A stadiont, rendezvényközpontot, szabadtéri színpadot és sportpályákat is magában foglaló Szent Gellért Fórum Plácido Domingo világhírű operaénekes koncertjével nyílik meg augusztus 28-án.

Magonyi Andreas Zsolt, a Placido Domingo Classics Fesztivál társalapítója és társigazgatója hangsúlyozta, hogy a tenor számára nagyon fontos a családi összetartás és a hit.

Ezért is mondott örömmel igent arra a felkérésre, hogy a közreműködésével nyissák meg a Szent Gellért Fórumot - hangsúlyozta a fesztiválszervező.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések