A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A vártnál jobban nőttek júliusban a tartós javak megrendelései az amerikai feldolgozóiparban

Júliusban a vártnál nagyobb mértékben, közel egy éve a legmagasabb ütemben nőttek a tartós javakra leadott megrendelések az Egyesült Államok feldolgozóiparában a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau (CB) hétfőn publikált jelentése szerint.
A CB júliusban 250,4 milliárd dollár értékben könyvelt el tartós javakra leadott új megrendelést az amerikai feldolgozóiparban, 2,1 százalékkal többet mint az előző hónapban. 

Elemzők 1,1-1,2 százalékos növekedést vártak júliusra.

Júniusban 1,8 százalékkal nőttek a megrendelések 245,3 milliárd dollárra. 

A júliusban elért 2,1 százalékos növekedés tavaly augusztus óta a legmagasabb volt. 

A megrendelések júliusi növekedése elsősorban a szállítóeszközökre leadott megrendeléseknek volt köszönhető, amely 7,0 százalékkal 86,3 milliárd dollárra emelkedett.

A szállítóeszközök leszámításával az új megrendelések 0,4 százalékkal csökkentek júliusban az előző havihoz képest az előző havi 0,8 százalékos növekedés után. Elemzők 0,1 százalékos növekedést vártak. 

A hadiipari megrendeléseket leszámítva a tartós javak megrendelései 0,4 százalékkal nőttek júliusban a várt 0,1 százalékos csökkenés után. Júniusban 0,9 százalék volt a növekedés. 
https://www.census.gov/manufacturing/m3/adv/pdf/durgd.pdf

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések