A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A várostól kapott próbatermet a Tankcsapda

A Tankcsapda zenekar után a Rocksuli is a debreceni Böszörményi út elejére költözhet.
A debreceni önkormányzat csütörtöki közgyűlése jóváhagyja, a helyhatóságtól kap térítésmentesen próbateremet és raktárat a Tankcsapda zenekar. Papp László polgármester javaslatára az ország egyik legnépszerűbb rock együttesének a Böszörményi út 2. szám alatti egykori laktanyában ad helyet a város.

Jó befektetés a Tankcsapda

– A Tankcsapda Debrecen ikonikus zenekara, akik mindig hangsúlyozták debreceniségüket. Soha nem szakadtak el a várostól, ma is ugyanúgy itt élnek mint sok, sok évvel ezelőtt az induláskor – jelentette ki a helyszínen szerdán a polgármester.

Papp László elmondta: a felajánlott, 191 négyzetméteres, a lakóházaktól távolabb eső épületrész szerkezetileg jó, de alapos felújításra szorul. A raktár jelenleg a Debreceni Tankerületi Központ leselejtezett régi iskolapadjaival, működésképtelen számítógépeivel, nyomtatóival van tele.

A tervek szerint a debreceni önkormányzat ezeket néhány hónapon belül elszállíttatja, megszünteti a beázásokat, majd átadja az ingatlant a zenekarnak, akik vállalták a rendbehozást, a korszerűsítést.

Méltó helyet szeretnének

– A Tankcsapda kulturális missziós szerepet tölt be, mely a város számára komoly előnyökkel jár. A Tankcsapda által ugyanis mind az országban, mind külföldön egyre ismertebbé válik Debrecen. Ezért érdemes a zenekart így segíteni – hangsúlyozta az önkormányzati vezető.
Lukács László, a Tankcsapda frontembere, aki tavaly Pro Urbe kitüntetést kapott a várostól kiemelte, hogy az elmúlt 30 évben a zenekar Debrecenben rengeteg helyen próbált. – Volt olyan ahonnan 2 nap után rúgtak ki a hangerő miatt, meg olyan is ahová be sem engedtek. Leginkább dohos pincékbe szorultunk – fogalmazott.

Kifejtette: olyan zenekari „bázist” szeretnének ahol nemcsak próbálni tudnak, hanem ahol normális körülmények között lehet tárolni a hangszereket, illetve ahol maguk számára hangfelvételeket is tudnak készíteni. Ez a hely jó lehetne a minőségi munkavégzésre.

Sidlovics Gábor, a Tankcsapda gitárosa hangsúlyozta, hogy zenekaruk bár nem dicsekszik vele, de sok, sok jótékonysági kezdeményezés részese. – Az interneten két, három kattintással ennek könnyen utána lehet nézni – fejtette ki.

A Rocksuli is oda mehetne

Papp László polgármester arról is beszélt, hogy rendszeresen kap arra vonatkozó panaszokat a Simonffy utcán lakóktól, hogy nagyon hangos, zavaró az ottani Ifjúsági Házban működő Rocksuli. Ezért akár ide, a Böszörményi út elejére is lehetne a Rocksulit költöztetni. Üres, önkormányzati épületek mindenesetre ott vannak hozzá. A Rocksuli növendékei itt találkozhatnának a példaképeikkel, a Tankcsapda tagjaival, ami ideális helyzet lenne. A házak város általi renoválásához szükséges pénz viszont még nincs meg – derült ki a polgármester szavaiból.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések