Hirdessen itt

Vizes vb - Vámos Márton: egyik negyedben sem játszottunk jól

A játékosok szerint ugyan nem nyújtott jó teljesítményt, de nagy szívvel küzdött és harcolt a magyar férfi vízilabda-válogatott a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon az ausztrálok ellen 10-9-re megnyert keddi negyeddöntőben.
"Ilyenekről is álmodik az ember, mondjuk, ha a döntőben lövöm és azzal nyerünk, akkor még boldogabb lennék, de most sem vagyok elégedetlen. Ha más van ott, akkor ugyanezt tette volna, most én voltam a nyerő ember, boldog vagyok nagyon, de kiemelném a csapatot, mert egyik negyedben sem játszottunk jól, ennek ellenére nagy szívvel és Nagy Viktor remek védéseivel meg tudtuk fordítani a mérkőzést" - nyilatkozta a győztes gólt szerző Vámos Márton, aki szerint nagy lökést adott a csapatnak Varga Dénes visszatérése. "Óriási segítség volt, nagyon kevesen is vagyunk nélküle, a gólja pedig zseniális volt. Ezzel sok terhet levett a vállunkról."

"Bármire használhat a kapitány, ha csak arra, hogy három kiállítást összeszedjek a védők helyett, akkor arra. Ennél szerencsére most úgy néz ki, többre vagyok képes, valamennyire tudok lőni, így jobban is tudom segíteni a csapatot. Az első félidőben az emberelőny kihasználásunk nem volt jó, idő előtt próbálkoztunk a lövésekkel, ezen akartam változtatni, valamelyest sikerült is" - nyilatkozta Varga Dénes, aki bekötött kisujjal játszott.

Manhercz Krisztián arról beszélt, hogy maguknak nehezítették meg a mérkőzést, de fizikálisan jól bírták az összecsapást, a harmadik negyed végén pedig sikerült ritmust váltaniuk, ami lélektanilag fontos volt, még ha az ausztrálok ki is egyenlítettek a vége előtt.

"Mindkét oldalon nagyon sok volt a kiállítás, ebből volt is egy kis zűrzavar, melyből az a csapat jött ki jobban, amelyik pontosabb volt a végjátékban" - értékelt Manhercz.

Märcz Tamás együttese az ausztrálok elleni sikerrel egyetlen lépésre van az ötkarikás kvótától, ugyanis a Koreai Köztársaságban a férfiaknál két indulási jogot osztanak ki: mivel az olimpiai bajnok Szerbia - amely világliga-győzelmével már biztosította helyét Tokióban - a negyeddöntőben kikapott a spanyoloktól, ezért a két döntős vehet részt a jövő évi ötkarikás játékokon.

A magyarok a csütörtöki elődöntőben - közép-európai idő szerint 11.30-tól - az olasz-görög párharc győztesével játszanak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések