Powered by Jasper Roberts - Blog

Vizes vb - Késely Ajna hatodik 1500 méter gyorson

Késely Ajna hatodik lett 1500 méter gyorson kedden, a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyeinek harmadik napján.
A 17 éves Késely - aki 400 méter gyorson mindössze két századdal maradt le a dobogóról - a selejtezőben a negyedik legjobb időt úszta, de mivel Katie Ledecky, az amerikaiak ötszörös olimpiai és 14-szeres világbajnoka, a szám háromszoros vb-aranyérmese betegség miatt visszalépett, ezért a harmadik eredménnyel készülhetett második döntőjére Kvangdzsuban.

A táv egyharmadának megtétele után a magyar tinédzser a negyedik helyen úszott, ezt a résztávot tekintve három másodperccel volt gyorsabb, mint az előfutamban. Ezer méternél úgy tűnt, kicsit fárad, ekkor már valamivel lassabb volt a korábbi úszásánál, 250 méterrel a vége előtt a hatodik helyen haladt, az éremre pedig nem volt esélye.

Késely végül nem tudta megismételni hétfői produkcióját, az akkori hatalmas egyéni csúcsától (15:54.48) elmaradva, 16:01.35-tel hatodikként csapott célba.

"Elsősorban nem a helyezésért, hanem az időért úszok, ezért kicsit csalódott vagyok, hiszen sokkal jobban sikerült tegnap. Azt hittem, hogy egy nap pihenő után menni fog. Szerintem nagyon megrémített ez a helyzet" - mondta Késely, aki az MTI érdeklődésére elmondta, talán attól ijedt meg kicsit, hogy Ledecky visszalépése miatt a harmadik legjobb idő volt előzetesen az övé. "Túl korán jött az az érzés, hogy nem esik jól. Nem így kellett volna lennie." - tette hozzá.

Eredmények:

női 1500 m gyors, világbajnok:
   Simona Quadarella (Olaszország) 15:40.89 perc
2. Sarah Kohler (Németország) 15:48.83
3. Vang Csiencse-ha (Kína) 1:51.00
...6. KÉSELY AJNA 16:01.35

0 Megjegyzések