Hirdessen itt

Világgazdaság - Hosszú távú együttműködésre készülnek a Tigáz tulajdonosai

Hosszú távú együttműködésre készül a Tigáz Zrt. eddigi és az új résztulajdonosa, azaz a MET és az Opus Global Befektetési Alapkezelő Zrt. kezelésében álló  Status Energy, mivel mindketten hasonlóan látják a fejlesztési irányokat, elképzeléseiket pedig már a megállapodás előtt egyeztették - derül ki a tulajdonosok képviselőivel készített interjúból, amelyet a Világgazdaság közölt pénteken.
A lap kérdésére az Opus Global Nyrt. energetikai divíziójának vezetője, a Tigáz új igazgatósági tagja kifejtette, hogy az iparági szereplők és a befektetők eleve hosszú távra terveznek, igazodva a jogszabályi-piaci környezethez és az infrastruktúrához.

Baji Csaba úgy látja, hogy a tulajdonszerzés számos ponton kapcsolódik az Opus energetikai portfóliójához. Várakozása szerint a befektetés erősíti a Tigáz finanszírozási pozícióját és hozzájárul a szükséges fejlesztésekhez. A fejlesztési tervek a fenntarthatóságot is figyelembe veszik, így a Tigáz környezettudatos gazdálkodással válhat a térség fejlődési motorjává - tette hozzá. A Világgazdaság kérdésére az Opus képviselője közölte, hogy továbbra is vizsgálják az üzleti lehetőséget az energetikában, mivel abban jelentős növekedési lehetőséget látnak.

Lehőcz Balázs, a Tigáz Zrt. vezérigazgatója, a MET eszköz- és infrastruktúra-üzletágának vezetője arra számít, hogy az együttműködés hosszú távú stabilitást eredményez és megosztja a kockázatokat. Tapasztalataik szerint - mint fogalmazott - erős és megbízható partnerek részvételével biztosítható a növekedési stratégiához szükséges eszközök beszerzése. A Tigáz vezetője közölte, hogy a vállalat a következő években egymás után vezethet be ügyfélbarát megoldásokat, és folytatja a hatékonyságot javító intézkedéseket. Lehőcz Balázs szerint a tulajdonos MET továbbra is ezt a térséget tekinti célnak, de Dél-Európában is terjeszkedhet. 

A Status Energy Magántőkealap kedden jelentette be, hogy leányvállalata, a Status Energy Kft. tőkeemeléssel szerzett az MS Energy Holding AG-ban 50 százalékos közvetlen részesedést, amely révén 50 százalékos közvetett tulajdonrészhez jut a Tigáz Zrt.-ben.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések