A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vártnál kevésbé javult a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban júliusban

Elemzők által vártnál kevésbé javult a fogyasztók hangulata az Egyesült Államokban júliusban a Michigan egyetem szokásos havi felmérésének tanúsága szerint. 
A pénteken közölt előzetes adatok szerint a mutató 98,4 pontra emelkedett a júniusi 98,2 pontról. Szakértők 98,5 pontra számítottak. 

Az alindexek közül a következő hat hónapra vonatkozó fogyasztói várakozások mutatója 89,3 pontról 90,1 pontra nőtt, a jelenlegi helyzetet tükröző almutató értéke ugyanakkor 111,9 pontról 111,1 pontra gyengült. 

A Michigan egyetem hangulatindexe a Conference Board gazdaságkutató intézet fogyasztói bizalmi indexe mellett a legfontosabb mérőszám ahhoz, hogy megbecsüljék, hogyan alakul a fogyasztás, amely az amerikai GDP mintegy 70 százalékát adja. 

A Michigan Egyetem kutatói a havi rendszerességgel végzett reprezentatív felmérés keretében legalább ötszáz személyt kérdeznek meg telefonos interjú keretében.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések