Hirdessen itt

A Mapei Kft. első féléves forgalma meghaladta a 9 milliárd forintot

A Mapei Kft. árbevétele az első fél évben meghaladta a 9 milliárd forintot, ami 21,1 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, az építőipari segédanyagokat gyártó vállalat az egész évet tekintve 18 százalékos forgalombővülésre számít - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
A közlemény szerint a Mapei Kft. az exportpiacain az év első hat hónapjában 119 millió forintos árbevételre tett szert, ezáltal a vállalat meghétszerezte a 2018 első fél évében elért forgalmát. Mindez az export újraindításának volt köszönhető, miután a vállalat 2019. márciusában olyan beruházást hajtott végre, amellyel megduplázta a magyarországi gyártókapacitását. A Mapei Kft. jelenleg Romániába, Horvátországba, Szlovéniába, Szlovákiába, Csehországba és Szerbiába szállít építőanyagokat. 

Felidézték, hogy a társaság még 2017-ben állította le a kivitelét, azért, hogy a teljes gyártókapacitásával a belföldi piacot tudja ellátni.

A Mapei Kft. 201 munkavállalót foglalkoztat. A cég Sóskúton egy 15 000 négyzetméter összterületű gyárat és raktárat üzemeltet, ahol éves szinten több körülbelül 80 ezer tonna terméket állít elő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések