A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb holttestet hoztak felszínre a Hableány roncsából

Információink szerint legalább egy holttestet kiemeltek a búvárok kedden délután a Margit-szigetnél, az elsüllyedt Hableányból. 
Az Origo tudósítója a helyszínről figyeli az eseményeket. Információit megerősítették a hatóságok. Egy áldozatot már hétfőn kiemeltek az erős sodrású folyóból, de az Origo információi szerint még hármat biztosan láttak az elsüllyedt Hableány roncsának környékén.

“A magyar búvárok a reggeli merülés során a hajóroncs ablakában egy holttestet találtak és jelöltek meg, amely felszínre hozatala

– tekintettel a továbbra is erős sodrásra és a nulla látási távolságra – bonyolult és nehezen kivitelezhető feladat elé állította a búvárokat és a tervezésben résztvevő szakembereket egyaránt.

A délutáni merülés során, részletes előkészítő tevékenység, és megfeszített, hatórás csapatmunka eredményeképp, sikerült a holttestet felszínre hozni.

A mentési munkálatokban résztvevők elsődleges feladata továbbra is a hajóroncs kiemelése, melynek kivitelezésén több tucat nagy tapasztalattal rendelkező magyar és külföldi szakember dolgozik”

– olvasható a TEK közleményében.

Forrás: Origo

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések