A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

NHL: a St. Louis került közelebb a végső győzelemhez

A St. Louis Blues 2-1-re győzött Bostonban az NHL döntőjének ötödik mérkőzésén, és így egyetlen győzelemre került története első Stanley-kupa-sikerétől. 

Boston Bruins-St. Louis Blues 1-2

Kérdéses volt Zdeno Chara játéka a találkozót megelőzően, ám a 42 éves szlovák veterán törött állkapoccsal is vállalta a játékot a hazai csapatban. A bostoni kapitány  egy speciális sisakban korcsolyázott ki a jégre amely az állát és a fogait különösen védte. A Bruinsnál így is több hiányzó akadt: Matt Grzelcyk nem tudta vállalni a játékot Chris Wagner és Kevan Miller mellett. A vendégeknél egyedül a csuklósérüléssel bajlódó Robert Thomas nem léphetett pályára. 

Az első harmadot egyértelműen dominálni tudták a hazaiak támadásban, ám Jordan Binnington 17 lövést hárítva megmentette csapatát a góltól. A St. Louis-i csatárok szintén nem találtak be, így 0-0-al zárult a mérkőzés első 20 perce. 

Sokáig nem állt fenn a gólcsend a második harmadban: 55 másodperccel a középső játékrész megkezdése után miután Ryan O`Reilly vette be a bostoni kaput. Ez volt a csatár 20. pontja a rájátszásban, ráadásul március óta először tudott betalálni egymást követő két mérkőzésen. 

A játék képe nem sokat változott, a Bruins többet támadott, míg a Blues kontrákra játszott de a kapusok állták a sarat, így 0-1 volt az állás 40 percet követően. 

Az utolsó játékrész hetedik percében David Pastrnak a St. Louis-i kapuba juttatta a korongot, ám a találatot szabálytalannak ítélték meg a játékvezetők és nem változott az eredmény. 

Ez az elszalasztott egyenlítési lehetőség akkor bosszulta meg magát, amikor hat perccel később O`Reilly passzából David Perron tovább növelte csapata előnyét. A gólt egy bostoni szabálytalanság előzte meg, ám a játékvezetők megvárták az akció végét, így nem került sor a kiállításra. 

A Blues akár el is dönthette volna a mérkőzést a hátralévő percekben, ám Tuukka Rask óriási védései meccsben tartották a hazaiakat. A meccs a véghajrára aztán teljes nyitottá is vállt, mivel Jake DeBrusk szépített. 

A véghajrában a Boston lehozva kapusát szó szerint az utolsó pillanatig rohamozott az egyenlítésért és a hosszabbításért, ám a vendégek állták a sara és így létfontosságú győzelmet arattak. 

A Blues egyetlen sikerre került története első Stanley-kupájától. A következő mérkőzést ráadásul St. Louis-ban rendezik. 

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2 a St. Louis Blues javára. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések