A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

NHL: O`Reilly vezérletével támadt fel a St. Louis

Sikerült felállnia a harmadik meccsen elszenvedett hatalmas pofonból a Bluesnak, amely története során először nyert mérkőzést hazai pályán a Stanley-kupa döntőjében.
Kedd hajnalban biztossá vált az, amiben a semleges hokirajongók zöme reménykedett: legalább hat mérkőzés dönt idén a Stanley-kupa győztesének kilétéről. A St. Louis azzal a nem kis teherrel a vállán várhatta a Boston elleni párharc negyedik mérkőzését, hogy egy esetleges vereséggel a szakadék szélére sodródik, hiszen a Bruins 2-1-es előnnyel vágott neki a döntő második St. Louis-i találkozójának, ráadásul két nappal korábban valóságos erődemonstrációt tartva 7-2-re győzte le riválisát saját közönsége előtt.

A párharc negyedik találkozójának a legnagyobb kérdése így az volt, hogy melyik gárda tudja jobban függetleníteni magát az előző meccs eredményétől, s a hazai publikum nagy örömére ez a Bluesnak sikerült jobban, Ryan O`Reilly 43 másodperc után megszerezte a vezetést egy kapu mögül visszakanalazott koronggal. A harmadik mérkőzésen egyértelműen a rengeteg kiállítás és a Boston emberelőnyös góljai pecsételték meg a St. Louis sorsát, ezúttal viszont szemmel láthatóan fegyelmezettebben hokiztak a hazaiak, ami egyáltalán nem azt jelentette, hogy puhábban is, már az első harmad végén 24 ütközésnél jártak, végül pedig 44-41-re(!) nyerték meg ezt a mutatót.

Hiába játszott - az előző meccs elejéhez hasonlóan - mezőnyfölényben a Blues, az idei rájátszás egyik legnagyobb felfedezettjének számító Charlie Coyle találatával gyakorlatilag a semmiből egyenlített a Bruins, Zdeno Chara lövése Jordan Binnington mamutjáról a középen berobbanó csatár elé pattant, aki köszönte szépen és megszerezte kilencedik találatát a rájátszásban. Bő két perccel később meglehetősen hasonló szituációból jött a következő hazai találat, a bostoni harmadban Alex Pietrangelo vette célba az ezen az estén is stabilan védő Tuukka Rask ketrecét és a finn kapus bár hárított, a kipattanót Vlagyimir Taraszenko pofozta be a kapuba.

A fordulás után elképesztő nyomás alá helyezte ellenfelét a St. Louis, érezhetően szerették volna megroppantani a bostoniakat, s miután sikerült kivédekezniük egy emberhátrányos szituációt, a játékrész végéhez közeledve ők kerültek emberelőnybe. A fórban viszont érthetetlen hibák sorozatát követték el, Brandon Carlo pedig egy emberhátrányos góllal ismét kiegyenlített, néhány pillanatra úgy tűnt, hogy az addig mentális fölényben hokizó St. Louis megtörik fejben.

Az utolsó harmadot szemmel láthatóan jobban is kezdte a Boston, de a Bruins emberhátrányos góljánál óriási helyezkedési hibát vétő Ryan O`Reilly jóvá tette bűneit és szűk tíz perccel a mérkőzés vége előtt újfent vezetéshez juttatta csapatát. Ezt az előnyt már nem engedte ki kezéből a Blues, sőt Brayden Schenn egy üres kapus találattal végleg le is zárta a meccset, a St. Louis története során először nyert hazai pályán a Stanley-kupa döntőjében és kiegyenlített a párharcban.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a második játékrészben egy felperdülő korong csúnyán eltalálta Zdeno Chara száját, s bár a bostoni bekket összefoltozták, a jégre már nem tért vissza és kérdéses, hogy játszhat-e a következő mérkőzésen.


NHL, Stanley-kupa döntő

St. Louis Blues-Boston Bruins 4-2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása 2-2. A következő mérkőzést Bostonban rendezik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések