Hirdessen itt

Nem tudják munkára fogni a migránsokat Svédországban

A radikálisan bevándorláspárti svédek annak ellenére akarnak még több migránst, hogy a náluk lévő illegális bevándorlókat képtelenek munkára bírni.
Lars Calmfors, az országszerte híres közgazdászt hívták meg egyik este a svéd közszolgálati rádió, a Sveriges Radió egyik adásába, hogy arról beszéljen, milyen hatásai vannak a migrációnak Svédországban. Az elismert kutató részletesen beszámolt legújabb kutatásáról, ami a migráció negatív hatásairól szól. Calmfors professzor szerint a legkomolyabb probléma azzal van, hogy az újonnan érkező bevándorlók rendkívül alulképzettek, annyira, hogy még a legelemibb szintű munkákat sem bízzák rájuk, így sokan nem is tudnak sehol elhelyezkedni.

A közgazdász professzor szerint a svéd munkaerőpiac problémája, hogy túl magas a minimálbér, ahhoz hogy többen tudjanak munkába állni, csökkenteni kellene azon, vagy csak nemes egyszerűséggel a minimálbérnél kevesebb pénzt kéne adni arra a munkára, amire még befoghatóak az alulképzett migránsok. A szomszédos északi országok helyzete azért könnyebb, mert ott a törvény könnyít a munkáltatókon és sokkal alacsonyabb bérért is felvehetnek munkavállalókat.

NÉMETORSZÁGBAN IS ÍGY PRÓBÁLJÁK ORVOSOLNI A PROBLÉMÁT. OTT EGY ÓRA MUNKÁÉRT EGY EURÓT FIZETNEK„

– ismertette a rádióadásban Calmfors, majd azt mondta, hogy hiba azért továbbra is van a rendszerben, hiszen az adatok szerint a németországi bevándorlók 65 százaléka továbbra sem akar munkába állni.

Érdekes adatok mutatkoznak meg a munkanélküli rátában is. Míg az echte svédeknek csak a 3.6 százaléka nem talál állást, addig ez a szám a migránsoknál 19.9 százalék.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések