...

Megkerülhetetlen erővé vált a bevándorlásellenes Vlaams Belang Belgiumban

A május 26-án tartott európai és szövetségi parlamenti, valamint regionális választásokon a Flamand Érdek (Vlaams Belang) a második helyet szerezte meg, megtöbbszörözve támogatottságát.
A bevándorlásellenes párt elnökével, Tom van Griekennel a Magyar Hírlap készített interjút. A párt elsöprő sikert aratott Belgiumban, amely a pártelnök szerint nagyban köszönhető annak, hogy a párt gondolkodásának alapját a „mi népünk az első” szlogen szolgáltatja.

AHOGYAN EGY SZÜLŐ A GYERMEKE JÓLÉTÉT HELYEZI ELŐTÉRBE, A KORMÁNYNAK IS ÍGY KELL TENNIE A POLGÁRAIVAL.

Mint van Grieken fogalmaz, rengeteg migráns él Flandriában, sokuk azonban nem dolgozik, és még csak a nyelvet sem hajlandó megtanulni, ez pedig a társadalomra óriási anyagi terheket ró. Éppen ezért a pártnak kulcsfontosságú témája a migráció, álláspontjuk szerint:

AZ AJTÓT BE KELL ZÁRNI. NEM RASSZIZMUSBÓL VAGY A KINTIEK IRÁNTI GYŰLÖLETBŐL, HANEM MERT SZERETJÜK AZOKAT, AKIK A HÁZUNKBAN ÉLNEK.

Tom van Grieken pozitív példaként hivatkozik Magyarországra, valamint Dániára, Ausztriára és Olaszországra, amikor a bevándorlás megállításáról van szó. Mint mondta, pártja ki akar lépni az ENSZ globális migrációs csomagjából, valamint eltökéltek aziránt, hogy ellensúlyozzák az iszlám befolyását a belga társadalomban. A politikus szerint nem szabadna a kormánynak mecsetek építését finanszíroznia, és be kellene tiltani az iszlám fejkendők viselését kormányzati intézményekben és az iskolákban.
Flandria legnagyobb pártja ugyan továbbra is az Új Flamand Szövetség (N-VA), van Grieken abban bízik, hogy pártjával fognak kormányozni.

A politikus kitért arra is, hogy Guy Verhofstadt pártja, a Nyitott Flamand Liberálisok és Demokraták (Open VLD) csúfosan elbukott: a párt az EP- és a flandriai választáson csak a negyedik lett, míg országos szinten a hatodik helyre zuhant vissza. Van Grieken szerint amellett, hogy Verhofstadt mindig üres ígérgetésekbe fog választások közeledtével, azt is ki kell emelni, hogy

AZ EMBEREK LÁTJÁK, HOGY A TÁRSADALOM ROSSZ IRÁNYBA VÁLTOZIK, ÉS VALÓDI FORDULATOT AKARNAK. AZ OLYAN PÁRTOK, MINT A FLAMAND ÉRDEK, A FRANCIA NEMZETI TÖMÖRÜLÉS VAGY AZ OLASZ LIGA ÉPPEN EZT ADJÁK MEG NEKIK.

Forrás: 888.hu

0 Megjegyzések

Hirdetés