A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Május idén a második legerősebb forgalmú hónap volt a tőzsdén

Májusban a részvényforgalom 260,3 milliárd forint volt a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), ez átlagosan napi 11,8 milliárd forint, ami jelentős emelkedés az előző hónaphoz képest, egyúttal idén a második legerősebb havi forgalmi adat - tájékoztatta a BÉT hétfőn az MTI-t.
A május negatív korrekciót hozott a budapesti tőzsdén az előző időszak intenzív emelkedése után, összhangban a nemzetközi folyamatokkal. Amerikában és a főbb európai piacokon szintén jelentősen csökkentek az árak az év első négy hónapjában zajló fellendülés után.

A részvényforgalom májusban 260,3 milliárd forint volt, ami az előző havi 159,3 milliárdnál több mint 60 százalékkal volt magasabb. A napi átlagforgalom 11,8 milliárd volt, szemben az áprilisi 8 milliárddal, ennél magasabb forgalom idén csak márciusban volt.

A közlemény szerint a BUX  a hónap folyamán 3,8 százalékkal csökkent,  42 520 pontról 40 904 pontra.

A vezető papírok közül az OTP árfolyama 130,8 milliárdos forgalom mellett 5,1 százalékkal, 12 150 forintra esett vissza, a Molé 60,7 milliárd forintos forgalommal, 1,2 százalékkal 3276 forintra csökkent. A Richter 42 milliárd forintos forgalom mellett 5230 forintig gyengült, a Magyar Telekom havi forgalma 5,4 milliárd forint volt, árfolyama 8,4 százalékkal 417 forintra esett vissza.

A BÉT közölte: a Konzum különálló cégként utolsó teljes hónapját töltötte a kereskedésben, júniusban ugyanis sor kerül az Opus Global és a Konzum egyesülésére, a Konzum így ki is kerül a BUX kosárból, az Opus súlya viszont megnövekedik benne.

A brókercégek forgalmi listáját májusban a Wood vezette 138 milliárd forintos duplikált forgalommal, ettől alig maradt el a második helyezett Concorde 134,1 milliárd forintos forgalma. Az Erste 118 milliárd forintos értékkel a harmadik legnagyobb forgalmat bonyolító cég lett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések