A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Leállítaná a munkaerőimportot a Jobbik

Tegyen le a munkaerőimportról a kormányzat! – szólított fel hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.
Pártja nevében határozottan elutasította a kormány munkásszálló-építési programját, amely álláspontjuk szerint „egyfajta lakosságcserét” jelentene, hiszen így a multinacionális cégek érdekében egyre több külföldi dolgozó érkezhetne az országba.

Nem lehet a magyar megmaradás útja, hogy kívülről importálják a munkaerőt – jelentette ki, azt hangsúlyozva, az inaktívak, valamint a szürke- és feketegazdaságban dolgozók legális munkaerőpiacra vezetése lenne e helyzet megoldásának egyik eleme.

Az ellenzéki képviselő ide sorolta pártja béruniós kezdeményezését is, amely egy évtized alatt a fizetések „reális bővülését” hozná, akárcsak a szolgálatilakás- és a bérlakásépítési programot is.

A Jobbik előrehozott tisztújítására vonatkozó kérdésre válaszolva azt közölte: szembenéznek az európai parlamenti (EP-) választáson elért eredményükkel, amelyek egyik okát abban látta, hogy megint túlságosan „jó fiúk” voltak, a programjukat mutatták be, holott a háborús hangulatú társadalom jelentős hányada ennél többet várt.

Egy másik kérdésre válaszolva azt közölte: a párt fővárosi küldöttei csütörtökön határoznak arról, hogy továbbra is támogatják-e a főpolgármesteri székért induló Puzsér Róbertet, a döntés pedig „mélyen és masszívan” orientálja majd a pártelnökséget.

Nem tudott időpontot említeni, mikor dönt a Jobbik parlamenti képviselőcsoportja az EP-be tartó Gyöngyösi Márton frakcióvezető hivatali utódáról. Azt is mondta, a pártelnökség által támogatott Jakab Péter „a kommunikáció frontján abszolút méltó ellenfele még a miniszterelnöknek is”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések