A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Idén eddig egy amerikai bank ment csődbe

Idén eddig egy bank ment csődbe az Egyesült Államokban, miután tavaly egy sem.
Az amerikai állami betétbiztosítási alap (FDIC) honlapján az szerepel, hogy idén eddig egy banknak, a Texas állambeli The Enloe State Banknak kellett lehúznia a rolót. Az Egyesült Államokban tavaly egyetlen bank sem ment tönkre, két éve a számuk nyolc volt és ezzel a 2007 óta bezárt pénzintézetek száma csaknem ötszázra nőtt.

Az Egyesült Államokban 2016-ban öt, 2015-ben nyolc, 2014-ben még tizennyolc, egy évvel korábban pedig huszonnégy banknak kellett végleg bezárnia. A csődhullám kilenc éve tetőzött, a bezárt bankok száma 2010-ben 157-re nőtt az egy évvel korábbi 140-ről.

Annak a hatására, hogy jól teljesítenek az amerikai bankok, a helyzetük megszilárdult a pénzügyi válság óta, idén az FDIC költségvetését tavalyhoz képest a tervek szerint 2,3 százalékkal, 2,04 milliárd dollárra kurtítják, az alkalmazottak létszámát pedig 3 százalékkal, 5901-re csökkentik.

Ez a létszám 49 százalékkal alacsonyabb a 2011. évinél, amikor a legtöbben dolgoztak az FDIC-nél.

Az amerikai bankszektor nyeresége az idei első negyedévben 60,7 milliárd dollár volt, 8,7 százalékkal, 4,9 milliárd dollárral nagyobb az egy évvel korábbinál.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések