A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hatszáznál is többen dolgoznak a Hableány kimentésén

Hatszáznál is többen dolgoznak a Hableány hajóroncsának kimentésén. Csaknem 160 rendőr pedig az eltűnteket keresi – hangzott el a Terrorelhárítási Központ sajtótájékoztatóján. 
A mentést irányító Hajdu János főigazgató elmondta, vagy a hajó marad a víz alatt és a holttesteket hozzák fel, vagy maradnak a hajótestben, és azt emelik ki az áldozatokkal együtt. Hozzátette, a mentéshez szükséges valamennyi technikai eszköz már a helyszínen található. Egyetlen eszközre kell még várni, egy 200 tonna teherbírású darura, az elsüllyedt hajó súlya ugyanis 50 tonna – közölte az M1 Híradója.
Bonyolult mentési akció zajlik a Dunában – jelentette ki Hajdu János a hajókatasztrófa válságkezelő központjában. Azt mondta, két tervet dolgoztak ki a mentésre. Az egyik, hogy a roncsokat a holttestekkel együtt kiemelik. A másik pedig az, hogy csak az áldozatokat hozzák föl. Ahhoz, hogy az akció sikerüljön, még egy nagy mentődarut kell a helyszínre vinni. A magas vízállás miatt azonban erre még várni kell – fűzte hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések