A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

DK: A nyugdíjak kiszámításakor vegyék figyelembe a bérek változását is

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy a nyugdíjak kiszámításakor ne csak az inflációt, hanem a bérek változását is vegye figyelembe.
A DK frakciószóvivője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy közel 18 ezer ember nyugdíja nem éri el a havi 28 ezer 500 forintot és további közel harmincezren kapnak kevesebbet havi ötvenezer forintnál, eközben kilencen havi kétmillió forint fölötti járadékra jogosultak. Az országhoz hasonlóan a nyugdíjas társadalom is sok szegényre és kevés gazdagra szakadt – mondta a politikus.

Gréczy Zsolt úgy fogalmazott: amikor Orbán Viktor arról beszél, hogy megvédi a nyugdíjak értékét, akkor “azt úgy érti, hogy ezen a nyomorúságos szinten fagyasztja be a nyugdíjakat, lehetőleg örökre”.

A DK az európai minimálnyugdíjat garantáló európai egyesült államok tervét képviseli és együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá az Országos Nyugdíjas Parlamenttel a nyugdíjszámítás vegyes indexálásának visszaállításáról – hangsúlyozta.

A képviselő kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a jelenlegi 28 ezer 500 forintos minimálnyugdíj elfogadhatatlan, azt legalább a három-négyszeresére kell emelni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések