A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Budapest felé halad a Hableány hajóroncs mentésére érkező Clark Ádám úszódaru

Szerda reggel 8 órakor az úszódaru Budapest felé vezető útján Dunaradványnál járt, a kapitánya, Gyenei Gyula becslése szerint délután 3 órára – a tervezettnél korábban – ér az Újpesti vasúti hídhoz.
Úton van és sikeresen át tudott haladni a komáromi vasúti híd alatt az úszódaru, amely reggel fél hétkor indult el Komáromból. Ez volt útvonalának egyik legkritikusabb része a Margit híd mellett, ahol a legkevésbé fér el – ezért kellett várni a Duna apadására. A speciális úszódaru leengedett gémmel 50 m hosszú és 20 m széles, 2006-os átépítése óta 200 tonna teherbírású, ezzel a legnagyobb ilyen jármű Közép-Európában – tudósította a nézőket Prokl Violetta , az M1 helyszíni tudósítója.

A Clark Ádám útján az esztergomi Mária Valéria híd alatti átkelése lehet még problémás. Az úszódaru óránkénti 11-12 kilométeres sebességgel halad Budapest felé, addig nem kell kikötnie és a többi híd alatt könnyűnek ígérkezik az átjutása. Kissé emelkedett a Duna vízszintje az elmúlt pár órában, ami nem segíti a mentést – közölte az úszódarun utazó Joó Csaba, az M1 tudósítója.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések