Hirdessen itt

Vége a találgatásoknak: bejelentették Meghan hercegné és Harry herceg kisfiának nevét

A hercegi házaspár szerda délután jelentette be, hogy milyen neveket választott a csecsemőnek.
Archie Harrison Mountbatten-Windsor, így hívják Meghan hercegné és Harry herceg első gyermekét. A legvalószínűbb tippek között volt a néhai Diana hercegné családneve, a Spencer (ez Amerikában egyébként gyakori keresztnév), az Arthur, az Alexander, a James és a Philip is.

Az Archie név bátrat jelent, míg a Harrison, nem mást, mint Harry fiát, ami ötletes választás a pártól. A pici első keresztneve azért is különleges, mert unokatestvérének, Katalin legidősebb fiának, György hercegnek is ez a beceneve.

Nem sokkal ezelőtt a világ is megpillanthatta a pár elsőszülött fiát, aki édesdeden végigaludta a hivatalos fotózást a Windsori kastélyban. A szülők akkor nem árulták el a sajtónak a baba nevét, ennek pedig az volt az oka, mert először II. Erzsébet királynővel, vagyis a dédnagymamával szerették volna közölni. Nem azért mert megvétózhatja, inkább csak udvariasságról volt szó.


A korábbi évtizedekben gyakran heteket kellett várni egy-egy hercegi utód nevének ismertté válására. Károly trónörökösről, II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg elsőszülött fiáról – aki teljes nevén Károly Fülöp Artúr György – például csak születése után egy hónappal, 1948 decemberében, a keresztelőceremónián derült ki, hogy szülei milyen neveket választottak neki – írta korábban az MTI.

A 3260 gramm súllyal született kisfiú az anyuka első nyilatkozata szerint nagyon jól alszik. “Nagyon jó kisbaba, igazán nyugodt. Fantasztikus, igazán csodálatos! Enyém a világ két legcsodálatosabb férfija. Olyan, akár egy álom, fantasztikus volt az elmúlt két nap” – nyilatkozta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések