A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Városfejlesztés Debrecenben: osztrák példával ismerkedett a debreceni delegáció

Bécs városfejlesztési társaságával folytatott konzultációt a Papp László polgármester által vezetett debreceni küldöttség május 29-én az osztrák fővárosban.
Debrecen a következő években jelentős városfejlesztési program megvalósítására készül. A városvezetés egyik fontos feladata lesz a lakhatási lehetőségek bővítése, különös tekintettel a fiatalok számára kialakítandó kedvező feltételekre – olvasható Debrecen város hivatalos honlapján.

A programok sikeres előkészítése érdekében Papp László polgármester vezetésével delegáció látogatott az osztrák fővárosba, ahol a városfejlesztési társasággal folytattak konzultációt. A bécsi 22. kerületben található Aspern városfejlesztési programja hasonló kérdésekre ad választ, mint amilyenek előtt Debrecen áll. A városfejlesztési társaság ebben a városrészben egy 240 hektáros területen nagy volumenű ingatlanfejlesztési programot hajt végre, amely összehangolja a lakó-, a kereskedelmi és a gazdasági funkciókat.

A tárgyalás során számos használható, Debrecen számára is célravezető információt szerzett a delegáció, derül ki a debrecen.hu-n megjelent közleményből. A városvezetés célja az, hogy olyan koncepciót dolgozzon ki és valósítson meg, amely eredményes válaszokat tud adni a következő évek városfejlesztési kérdéseire.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések