Hirdessen itt

Vadászat: foglyok közé hajtott a repceföldön

Állatkínzás és lopás miatt emeltek vádat a 18 éves férfi ellen.
A vádlott a használatában lévő személygépkocsival Legyesbénye külterületén található repceföldre ment 2018. október első napjaiban, és az ott szaladgáló foglyok közé hajtott azzal a szándékkal, hogy a területen vadászati jogosultsággal rendelkező vadásztársaság engedélye nélkül az általa elütni szándékozott madarakat eltulajdonítsa, otthonába vigye és megegye. 

A vádlott három darab fogolymadarat ütött el, amelynek következtében az állatok testszerte zúzódásokat, vérző sérüléseket elszenvedve a helyszínen elpusztultak.

Jött a rendőr…

Egy szolgálaton kívüli rend­őr tetten érte a fiatalt, aki a madártetemeket hátrahagyva menekült. A kár értéke darabonként ötvenezer forint, azaz összesen százötvenezer forint, amelynek megtérítése iránt a vadásztársaság polgári jogi igényt terjesztett elő.

Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény három­évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, a vádlott szabadlábon van – tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a polgári jogi igény érdemi elbírálásával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések