A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb négy bölcsőde épülhet Debrecenben

Józsa és a Tócóvölgy is hamarosan kisdedóvóval gyarapodik.
Négy új bölcsődét építtet a következő néhány évben a városi közgyűlés Fidesz–KDNP-frakciójának javaslatára az önkormányzat. A fejlesztés után mintegy 400 új férőhely létesül, hogy az egyre nagyobb igényeket ki tudja szolgálni a város.

Növekvő igény

– A város vezetésének is az a célja, hogy minél több gyermek szülessen, s még jobban tudjuk támogatni a családokat – ismertette Széles Diána alpolgármester és Balázs Ákos frakcióvezető.

A Fidesz–KDNP frakció látva, hogy egyre több család venné igénybe gyermekeinek a bölcsődei szolgáltatást, kezdeményezte, hogy négy új bölcsőde épüljön Debrecenben, egyenként átlagosan 100 férőhellyel. Így Debrecen képes lesz megfelelni nemcsak a mostani, de a jövőbeni elvárásoknak is. Józsán két bölcsőde létesül: Felső-Jó­zsán a Gönczy Pál utcai óvoda mellett lesz egy úgynevezett konténer-bölcsőde. Az egyre nagyobb igény miatt Alsó-Józsán is épül egy intézmény, a tervek szerint 96 férőhelyes, 8 csoportszobás.

TOP-forrásból épül új bölcsőde a Postakert utcán 96 férőhellyel, és egy a Tócóvölgyben, a leendő óvoda mellett. A sajtótájékoztatón megtudtuk: Az Ősz utcai intézmény 50 éve épült, és nagyobb felújításon nem esett át. Most 413,8 millió forintért teljes energetikai korszerűsítést végeznek el. Szeptemberig kicserélik a nyílászárókat, hőszigetelik az épületet, korszerűsítik a fűtési és elektromos rendszert is.

Nem kaptak férőhelyet

Debrecenben jelenleg 12 tag­intézményben 1100 gyermek jár bölcsődébe. A jelenlegi férőhelyszám viszont nem elégíti ki a városi igényeket. A tavalyi nevelési év elején már volt olyan jelentkező, akinek nem jutott bölcsődei férőhely. Józsán jelenleg 426, három évnél fiatalabb gyermek él, miközben bölcsődei ellátás nincs a városrészben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések