Hirdessen itt

Új mozgásszínházi előadást készítettek a Baross Imre Artistaképző diákjai

Hazatalálás címmel pénteken és szombaton mutatja be a Fővárosi Nagycirkusz és a Baross Imre Artistaképző Intézet közös mozgásszínházi-cirkuszi előadását a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Zrt. (MACIVA) Művésztelepén.
Az előadás egy több hónapos workshop eredményeként született meg, amelyet Stefan Haves, a Cirque du Soleil bohócmestere és casting vezetője, valamint Döbrei Dénes táncos-koreográfus tartott ez év tavaszán a Baross Imre Artistaképző Intézet és Szakgimnázium diákjai számára - közölte a Fővárosi Nagycirkusz az MTI-vel. 

A közös munka célja az volt, hogy párbeszédet hozzon létre az artistaművészet és a színházművészet között. 

Az oktatók fontosnak tartották, hogy a fiatal artisták a produkció létrehozásával egyidőben közelebb kerüljenek saját magukhoz, erősíteni tudják fizikai képességeiket és kreatív viszonyukat munkájukhoz. 

Az előadáson története szerint egy kislány elszökik otthonról és elindul a cirkuszba, de közben eltéved az erdőben és furcsa alakokkal találkozik. A darab feszültsége, hogy vajon sikerül-e megtalálnia a szüleit és a haza vezető utat vagy megmarad a rémálma és soha nem lel rá az álmában látott cirkuszra.

Az előadás látványtervezője Nagy Viktória, a rendezők munkatársai Csicsely Zoltán és Megan Dooley.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések