A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

TOP-támogatással megújult létesítményeket adtak át Izményben

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával megújult létesítményeket adtak át csütörtökön a Tolna megyei Izményben.
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, egyben a térség országgyűlési képviselője az eseményen hangsúlyozta: Tolna megyében eddig 25,5 milliárd forintos TOP-forrást fizettek ki 150 nyertes projektre. 

A magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy ne csak elöregedő falvak legyenek Magyarországon - emelte ki.

Mint mondta, bízik abban, hogy a Magyar falu programnak, a családtámogatási rendszernek és a fiatalok változó gondolkodásának köszönhetően megfordul a magyar népesség 1980-as évek elejétől tartó csökkenése.

Kelemen Ferenc, az 500 lakosú völgységi település független polgármestere arról számolt be, hogy összesen 115 millió forintos támogatással felújították a 25 férőhelyes óvodát, a község sportöltözőjét, új orvosi rendelő épült, és útkarbantartó eszközöket is vásárolt az önkormányzat.

A zsáktelepülés emellett 15 millió forintos támogatást kapott a Belügyminisztériumtól mintegy 700 méter hosszú út felújítására - tette hozzá.

A polgármester azt is elmondta, a községben élők az óvodára jutott 21 millió forintos támogatással megegyező értékű építőanyagot ajánlottak fel és munkát végeztek el a nevelő intézménynek, aminek épületét így sikerült teljes körűen felújítani.

A településen az utóbbi években csökkent a gyermekek száma, ma 18 óvodás korú gyerek van Izményben, de csak 12 kisgyermek jár a helyi óvodába - mondta a falu vezetője az MTI-nek.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések