A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több embert is átverhetett egy makói bútoros

A Debreceni Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki az általa az interneten eladásra kínált bútorokra az előleget, illetve a teljes vételárat felvette, azonban a termékeket nem szállította le a sértetteknek – közölte a Hajdú–Bihar Megyei Főügyészség.
Mint közleményükben írják: a vádlott 2016. évtől kezdődően webáruházat üzemeltetett, ahol az általa gyártott bútorokat értékesítette. A makói férfi a webáruház beindításakor rendelkezett asztalosműhellyel és a bútorgyártáshoz szükséges alapanyaggal. A kezdeti időszakban a megrendeléseket teljesítette, azonban már 2016 évben a megrendeléseket, illetve a vételár előlegek vagy a teljes vételár felvételét követően a bútorokat nem szállította le, és a részére átutalt összegeket sem fizette vissza a megrendelőknek, ezért az ellene csalás vétsége miatt indított büntetőügyekben jogerős marasztalására került sor, tájékoztatott az ügyészség.

Közleményük szerint 2016. szeptember 15. napján a vádlott által üzemeltetett webáruház honlapjáról a sértett kiválasztott egy fenyő ágykeretet, azt megvásárolta és vételár előlegként 45 ezer forintot utalt át a vádlott által megadott bankszámlaszámra.

A makói férfi a megrendelést a későbbiekben nem teljesítette, illetve a sértett által kifizetett vételár-előleget sem fizette neki vissza – olvasható a híradásban.

Ezt követően 2016. október 17-e és 2018. február 12. napja közötti időben a vádlott további 3 sértettől vett át az általa hirdetett bútorok megvásárlására teljes vételárat, illetve szállítási költséget, azonban azokat nem szállította le, illetve az átutalt összegeket sem adta vissza, ezáltal a 3 sértettnek közel 330 ezer forint kárt okozott, amely nem térült meg.

A vádlott a bűncselekmények elkövetésének időpontjában jogtalan haszonszerzés érdekében a sértetteket tévedésbe ejtette, mivel a meghirdetett bútorokkal nem rendelkezett, a szerződés teljesítése sem szándékában, sem módjában nem állt – áll a Hajdú–Bihar Megyei Főügyészség közlésében.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen 3 rb. kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és 1 rb. szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá indítványozta, hogy a sértettek által előterjesztett polgári jogi igényt a járásbíróság érdemben bírálja el, annak adjon helyt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések