Hirdessen itt

Tizennégy bemutatóval várja a közönséget a következő évadban a Szegedi Nemzeti Színház

Az ideihez hasonlóan tizennégy bemutatóval várja a közönséget a következő évadban a Szegedi Nemzeti Színház - jelentette be Barnák László főigazgató pénteken a Tisza-parti városban.
A színész-rendező a teátrum 2019/2020-as évadának műsorát bemutató sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy az értékek megőrzése és az élmények növelése a színház fő célja.

Barnák László elmondta, hogy a TAO-támogatás megszüntetése hatással van az intézmény költségvetésére, de nem veszélyezteti a működést, a megnövekedett érdeklődés nyomán emelkedő jegyárbevétel ellensúlyozza a kiesést.

A következő évad szeptember végén Alföldi Róbert rendezésével, Bulgakov Moliére, avagy az álszentek összeesküvése című színművével indul. A darabot előbemutatóként két alkalommal játsszák május közepén.

Októberben Puccinni két egyfelvonásos operáját, a Gianni Schicchit és A köpenyet Göttinger Pál rendezésében mutatják be, majd a következő hónapban a Szegedi Kortárs Balett gyerekeknek szóló produkciója, a Hamupipőke következik. Prokofjev zenéjére Juronics Tamás készít koreográfiát.

Karácsony előtt tartják a Mágnás Miska című operett premierjét, a slágerekkel teli darabot Peller Károly rendezi. 45 évvel ezelőtt Szirmai Albert művében Szegeden kezdte pályáját Oszvald Marika, aki ezúttal a nagymama szerepében tér vissza a Tisza-parti városba.

Jövő februárban a K2 független színházi társulat két művésze, Benkó Bence és Fábián Péter újraértelmezett Lúdas Matyiját tűzik műsorra. Márciusban pedig Szabó István Oscar-díjas rendező állítja színpadra Wagner Tannhauser című operáját.

Az évad a Nagyszínházban Orwell 1984 művének magyarországi ősbemutatójával zárul, a színpadi adaptációt Horgas Ádám készítette és rendezi.

A Kisszínházban az első premiert April De Angelis az 1600-as évek végén játszódó nőközpontú darabját, a Színházi bestiákat Horgas Ádám rendezi októberben. Ezt követően láthatja a közönség Gimesi Dóra és szerzőtársai sikeres ifjúsági regénysorozatának színpadi változatát, az Időfutárt Barnák László rendezésesében.

László Miklós igazi békebeli hangulatú vígjátékát, az Illatszertárt decembertől játsszák, a rendező Sztarenki Pál lesz. 2020 januárjában mutatják be Mozart darabját, a Cosi fan tutte-t, az "operába avató előadását" Toronykőy Attila állítja színpadra.

Februárban Mohácsi István Johanna című színművének ősbemutatóját testvére Mohácsi János rendezi, ezt a Szegedi Kortárs Balett felnőtteknek szóló meséje, Juronics Tamás koreográfiája, a Coppélia követi.

Pintér Béla legismertebb darabját, a Parasztoperát az Újvidéki Színházzal koprodukcióban állítják színpadra áprilisban, az előadás rendezője Keresztes Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának művészeti vezetője lesz.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések