Hirdessen itt

Taroltak a BME-s diákok a nemzetközi versenyen

BME-s hallgatók nyerték a nemzetközi pneumobil versenyt. A tehetséges magyar fiatalok számos más kategóriában is megszerezték az első helyet a megmérettetésen – adta hírül a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem honlapja.
A XII. Nemzetközi AVENTICS Pneumobil Versenyen a mérnökhallgatók az általuk épített, sűrített levegővel hajtott különleges járgányokkal, a pneumobilokkal versenyeznek.

Az idei versenyre hét ország (Csehország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Románia, Szlovákia) 38 csapata, 23 egyetem 286 mérnökhallgatója érkezett. A megmérettetés helyszíne az utóbbi években már megszokott egri Érsekkert volt. A mezőny fele hazai felsőoktatási intézmények diákjaiból állt. Az esemény fővédnöke György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért- és szabályozásért felelős államtitkára volt – írja a bme.hu.

A csapatok május 10-én mutatták be projektjükről készített prezentációjukat a szakmai zsűrinek, majd aznap este elkezdődött a verseny első selejtezője. A második selejtezőt május 11-én rendezték meg, ami után a távolsági futam, és az ügyességi kategória három fordulója, végül a mindig nagyon népszerű gyorsulási verseny következett. A megmérettetésen a műegyetemisták kiválóan teljesítettek, magyar csapatként megnyerték a nemzetközi viadalt, összességében a 16 díj több mint felét ők hozták el.

Díjeső a műegyetemistákra a Pneumobil versenyen

2019. május 14. BME-s hallgatók alkotta magyar csapat nyerte a nemzetközi megmérettetést, emellett a tehetséges fiatalok számos más kategóriában is az első helyen végeztek. „A sikerhez már tavaly is közel voltunk, de kellett még egy év munka és a rutin ahhoz, hogy idén elhozhassuk összetettben az első helyet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések