A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó: júniusban az EU-nak meg kell nyitnia a csatlakozási tárgyalásokat Albániával

Az Európai Uniónak júniusban meg kell nyitnia a csatlakozási tárgyalásokat Albániával, Magyarország számára elfogadhatatlan lenne, ha ez nem történne meg - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.
A politikus Gent Cakajjal, Albánia ügyvivő Európa-ügyi és külügyminiszterével tárgyalt, majd közös sajtótájékoztatójukon kiemelte: most nagy szükség van arra, hogy a Nyugat-Balkánon stabilitás legyen, mert ha feszültségek lépnek fel, akkor az újabb lehetőséget biztosítana terroristák és terrorszervezetek számára, hogy a migrációs hullámokat kihasználva az Európai Unió területére jöjjenek.

Magyarország ezért feltétlen támogatója az Európai Unió nyugat-balkáni bővítésének és Albánia uniós integrációjának - tette hozzá. 

Szijjártó Péter szerint az európai parlamenti választásokat követően, június 18-án, az általános ügyek tanácsában döntést kell hozni arról, hogy az unió indítsa meg a csatlakozási tárgyalásokat Albániával.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések