A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szélvihar, tűz, balesetek, bűncselekmények Hajdú-Bihar Megyében

Kedden még mindig a szélvihar okozta károkat kellett felszámolniuk a tűzoltóknak, ám ezek mellett balesethez és tűzhöz is vonultak. A rendőröknek pedig a balesetek és bűncselekmények adtak munkát.
Kedden is sok helyre vonultak a tűzoltók műszaki beavatkozásra. Debrecenben, az Úrrétje utcában és a Magvető utcában is telefonvezetékekre szakadtak faágak. A Kétmalom utcában is faágat távolítottak el, a Sinai Miklós utcában pedig egy redőny szakad le a 9. emeleti lakás ablakából. A gyalogos forgalmat veszélyeztette. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal és kézi erővel avatkoztak be.

Hajdúböszörményben, a Hétvezér utcában az óvoda udvarán egy nagyméretű fűzfa több ága leszakadt. Riasztották a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat. Az egység motoros láncfűrésszel távolította el az ágakat.

Debrecenben, a Bem téren egy épület tűzfala megdőlt és tetőre zuhantak a téglák, a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották tegnap. Az egység dugólétra segítségével kézi erővel a téglákat eltávolította.

Felborult egy teherautó tegnap délelőtt Debrecen közelében, a M35-ös autópályán. A jármű tartályokat szállított, amelyből kettő kilyukadt, valamint még két tartály teljes tartalma az úttestre folyt. A tartályokban veszélyes, egészségre ártalmas anyag volt. A helyszínre a debreceni hivatásos tűzoltók mellett a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a mobil labor szakemberei vonultak. A területet biztosították, majd védőfelszerelésben a szivárgást megszüntették. A mobil labor mérései nem mutatták ki veszélyes anyag jelenlétét a levegőben. A tűzoltók és a szakemberek a vegyi anyag átfejtését és felszívatását végezték el. A beavatkozások teljes útzár, később félpályás útzár mellett zajlott.

Két személygépkocsi ütközött össze a debreceni Füredi úton. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik átvizsgálták, majd áramtalanították az autókat. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított.

Egy családi ház kéményében a korom izzott tegnap délután Hajdúhadházon, a Béke útján. A kémény tisztítónyílásánál a tűz átterjedt az épület szigetelésére. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók a kémény melletti részt megbontották és átvizsgálták. A házban lakók ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

Debrecenben, a Görgey utcában egy villamos elosztó szekrény égett tegnap. A debreceni hivatásos tűzoltók porral oltó készülékkel a lángokat megfékezték.

Késő este a debreceni Péterfia utcában egy étterem páraelszívóban a lerakódott olajszennyeződés gyulladt ki és átterjedt az álmennyezetre is. A lángokat a a tűzoltók kiérkezése előtt az ott lévők eloltották, így az egység az étterem átvizsgálására avatkozott be.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 5 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 2 súlyos és 3 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 4 személyt fogott el, akik közül 1 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 3 személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 26 személyt állítottak elő, köztük 12 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 2 esetben történt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések