A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Száztíz új munkahelyet teremt a milliárdos beruházás Szolnokon

Egy új késztermékgyártósor üzembe helyezésével jelentősen növelte termelési hatékonyságát a Drenik Hungary Kft Szolnokon.
A papírgyártó cég délutáni, beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, a legújabb fejlesztés keretében egyrészt az alappapír-gyártási képességeit növeli a vállalat, másrészt pedig egy komoly raktározási kapacitás is létrejön. A cég emellett száztíz új munkahelyet is teremt a nyolcmilliárd forintos beruházással.

– Mindehhez a kormány 1 milliárd 360 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít. A fejlesztéseknek köszönhetően a gyár termelési kapacitása megduplázódik. Minekután Romániába, Szlovákiába és a térség más országaiba is szállítják majd a vállalat termékeit – tette hozzá.

Az eseményen jelen volt a Drenik Hungary Kft. tulajdonosa, Nebojsa Djordjevity is. Aki mint mondta, a vállalat szolnoki megtelepedését korábban a hazánkhoz fűződő kiváló kapcsolatok és az ország közelsége alapozta meg.

Szalay Ferenc polgármester nyitó szavaiban köszönetet mondott a vállalatvezetésnek, hogy visszatelepülhetett Szolnokra a papírgyártás. Kiemelte, a városban jelenleg a vasúti gépgyártást mondhatjuk a helyi gazdaság motorjának.

– Korábban azonban a vegyipar, s vele a papírgyártás is jelentős szerepet játszott a megyeszékhely gazdasági életében. S most úgy tűnik, visszajön ez az időszak – mutatott rá.

A rendezvény zárásaként az újonnan üzembe helyezett késztermékgyártó gépen el is indították a termelést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések