Hirdessen itt

Nemsokára rá sem fogunk ismerni a Facebookra

Vadonatúj külsőt és rengeteg új funkciót kap a világ legnagyobb, több mint kétmilliárd aktív felhasználóval rendelkező közösségi oldala. Hamarosan rá sem fogunk ismerni a Facebookra!
Lehet majd titkosított üzeneteket küldeni, fizetni a cseten, és társkereső is lesz rajta.

Az utóbbi évek adatvédelmi botrányainak köszönhetően egyre többen döntöttek úgy, inkább törlik magukat a portálról, minthogy veszélyeztessék személyes adataikat. Nem meglepő, hogy az új verzióban a biztonságra is sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek majd az oldal üzemeltetői.

– Tudom, hogy jelenleg finoman szólva nem az erős adatvédelemről vagyunk híresek – ismerte el Mark Zuckerberg, a cég vezérigazgatója kedden a Kalifornia állambeli San Joséban tartott konferencián. Adataink biztonságát a Facebook először az üzenetküldő alkalmazásában, a Messengerben növeli: ez a jövőben titkosítással működik majd, így üzeneteinkhez senki sem férhet hozzá, még a közösségi oldal alkalmazottai sem. Ehhez a programozóknak szinte az alapoktól kellett újjáépíteniük az applikációt, amelynek új verziója sokkal kevesebb helyet foglal majd készülékeinken, ezáltal jóval gyorsabb és stabilabb lesz.

Facebook külseje is megújul, az első szembetűnő változás, hogy fehér és így sokkal átláthatóbb lesz – a közösségi oldal azonban ezáltal elvesztette a már-már védjegyévé vált kék fejlécet.

Természetesen az oldal új funkciókkal is bővül, például társkeresővel, illetve a „titkos szerelem” funkcióval: ezzel a felhasználók privát listát készíthetnek azokról az ismerőseikről, akikkel a barátságnál többet szeretnének. Ha az érzés kölcsönös, azaz a kiszemelt is megjelöli „titkos szerelmeként” a felhasználót, mindketten értesítést kapnak, és a többi már csak rajtuk múlik.

Zuckerberg egyfajta „digitális nappaliként” tekint az új Facebookra, ahol a felhasználók közeli ismerőseikkel vagy hasonló érdeklődésű emberekkel együtt töltenek el időt, ezért a nyáron megjelenő, új verzióban a csoportokat, közösségeket és eseményeket helyezik előtérbe.

Megváltozik az Instagram is

A szintén a Facebook tulajdonában álló Instagram ugyan nem kap új külsőt, de merőben megváltozhat a közösségi oldal. A fejlesztők a héten Kanadában tesztelik az új verzióját, amelyben csak a szerző láthatja, hány lájkot kapott a bejegyzése. A cég azt reméli, ezáltal a kedvelések száma helyett a megosztott fotó vagy videó valós értékét nézik majd a felhasználók.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések