A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem enyhítettek a vádlott büntetésén

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.
Az első fokon eljárt Egri Törvényszék L. R. vádlottat testi sértés bűntette és testi sértés bűntettének kísérlete miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. 

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2017 márciusában, egy este, a két sértett együtt italozott, mindketten erősen ittas állapotba kerültek. Mivel ekkorra elfogyott a szeszesitaluk és a cigarettájuk is, a sértettek elhatározták, hogy megkérik valamelyik ismerősüket, hogy fuvarozza át őket a szomszédos községbe, hogy újabb italt vegyenek.

A sértettek láthatóan ittas állapotban több házba bekiabálva, fütyülve próbáltak fuvart szerezni, és megjelentek a vádlott és élettársa házánál is. Az épületben ekkor a vádlott élettársa egyedül volt, aki a sértettek hangos bekiabálásától, dörömbölésétől nagyon megijedt, azt hitte, hogy meg akarják támadni. A sértettek 23 óra körüli távozását követően néhány perc múlva a munkából hazaérkezett a vádlott, aki az élettársától értesült a történtekről.

A vádlott ettől indulatos lett, egy karót vett magához, és a sértettek után indult. A vádlott az egyik sértettet a saját háza előtt érte utol, és a karóval rögtön ütni kezdte, majd amikor a társa a sértett segítségére sietett, a vádlott a karóval őt is többször megütötte. Az egyik sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérüléseket, míg a másik sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések