A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Munkahelyi oktatásokkal is segítik a pénzügyi ismeretterjesztést

A lakosság pénzügyi tudatosságát fejlesztő kormányzati stratégia részeként a Tesco, a SPAR és a Magyar Posta dolgozói vehettek részt elsőként pénzügyi ismeretterjesztő előadásokon, ahol a Pénzügyminisztérium (PM), a Magyar Nemzeti Bank és az Állami Számvevőszék szakértői tájékoztatták a résztvevőket többek között a banki szolgáltatásokról és a  panaszkezelés tudnivalóiról - közölte a minisztérium pénteken az MTI-vel. 
A szakértők beszámoltak a lakosságnak szóló kormányzati támogatásokról is, köztük a családi otthonteremtési kedvezményről.  

Kiemelték, az előadások célja a fogyasztók pénzügyi tudatosságának erősítése, illetve a családi pénzügyek tervezésének elősegítése, ami a PM szerint hozzájárul a magyarországi pénzügyi kultúra fejlesztéséhez is. 

Hasonló megfontolásból indította el nemrég a Pénzügyminisztérium az "Okosan a pénzzel!" elnevezésű honlapot, amely áttekinthető módon, közérthető formában nyújt hatékony segítséget a mindennapokat érintő pénzügyi kérdésekben minden korosztály számára.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések