A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Május végéig nyilatkozhatnak a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. ügyfelei

Május végéig nyilatkozhatnak a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. ügyfelei arról, hogy élni kívánnak-e az idén felkínált kedvezményes visszavásárlási lehetőségekkel, ezt követően akár őszre döntés születhet a cég jövőjéről - mondta a Magyar Nemzetnek Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár.
A hétfői lapszámban megjelent cikk szerint eddig 19 901 válasz érkezett a mintegy 32 500 megkeresett ügyféltől. Közülük 3779-en választották az egyösszegű és 14 106-an a részletfizetést, 2016-an pedig úgy nyilatkoztak, hogy továbbra is bérlők maradnának. Fónagy János szerint a mostani visszavásárlási körrel várhatóan teljesíti kitűzött céljait az eszközkezelő.

Az államtitkár az interjúban elmondta: a hónap végéig várják a programban részt vevők nyilatkozatát ingatlanuk visszavásárlásáról. Akik nem tudnak vagy nem akarnak élni a lehetőséggel, ugyanúgy bérlőként lakhatnak tovább otthonukban.

Az eszközkezelő azok nyilatkozatát várja, akik a 2011-ben indult kezdeményezés keretében beléptek a programba, és most kedvezményesen, részletben vagy egy összegben visszavásárolnák ingatlanjukat, amelyben jelenleg bérlőként lakhatnak.

A konstrukció keretében az állami vállalat több mint 36 ezer bajba jutott devizahiteles család házát, lakását vette meg a bankoktól, és kedvezményes bérleti díj ellenében biztosította a továbbiakban is a lakhatást - írta a Magyar Nemzet.

Jelenleg átlagosan 11 600 forint a ügyfelek által fizetett bérleti díj.

A tájékoztató kézhezvételétől számítva hatvan napig lehet nyilatkozni.

Az államtitkár a Magyar Nemzetnek azt hangoztatta: a jelenlegi kabinet nem engedi, hogy ismét olyan helyzet alakuljon ki, mint amilyen a devizahitelezés bedőlése nyomán több százezer embernek okozott egzisztenciális vészhelyzetet.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések