Hirdessen itt

Katartikus DVSC-győzelem az Újváros ellen

Kovács Anna a lefújás előtt egy másodperccel lőtt az újvárosi kapuba, a „kézilabdamennybe” repítve a Lokit.
Édes-kegyetlen a sport, ezt most megtapasztalhatta a Hódosba kilátogató mintegy 1200 ember csütörtök este. A Dunaújvárost fogadta a DVSC Schaeffler a K&H női kézilabdaliga 25. fordulójában. A hazai gárdából ezúttal is hiányzott a magyar válogatott kapus Triffa Ágnes, így Oguntoye Viktória kezdett a piros-fehérek kapujában.

Technikai hibák

Gyengén indítottak a csapatok, elkapkodott, elhibázott támadások futottak mindkét oldalon. A 18. percre már túl voltak a felek egy-egy időkérésen, de az eredményességen ez nem látszott: a Loki ennyi idő alatt mindössze négy gólra volt képes, de a vendégek hat találata sem csúcsformáról árulkodott.

Köstner Vilmos kereste az ideális csapatot, úgy tűnt, meg is találta, mert a 22. percben ismét egyenlő (7–7) volt az állás. Innentől viszont ismét elnémult a lokista gólgyár, míg a dunaújvárosiak zsinórban három találatot is szereztek. A félidő utolsó percében kissé elszabadultak az indulatok: Arany Rebeka maradt a földön, de a bírok sípja is néma maradt, s ez kiverte a biztosítékot a szurkolóknál, így az utolsó 30 másodperc feszült hangulatban telt. Mivel már több gól nem esett, így nagyszünetben 10–7-es dunántúli vezetésnél vonultak az öltözőbe a gárdák.

Kitették a szívüket

A második játékrészben beindult a gólgyártás, felváltva szerezték a találatokat a felek, s ez azt jelentette, hogy egy-két lépéssel mindig a Loki előtt jártak a vendégek. Aztán az utolsó tíz percre utolérték a piros-fehérek a Dunaújvárost, és onnantól gyakorlatilag egy új minimeccs kezdődött. Hatalmas volt a feszültség a pályán és a lelátón is, minden támadást heves reklamálás kísért.

Az utolsó két percre 20–20-as állással mentek bele a csapatok, mindkét oldalon egy-egy kimaradt lehetőség kergette infarktusközeli állapotba a szurkolókat, majd egy megszerzett labdát Kovács Anna szinte a dudaszó pillanatában lőtt a kapuba, megnyerve csapatának a találkozót.

Szögezzük le, hogy nem kézilabdázott jól a DVSC, de a játékosok szívüket-lelküket kitették a pályára, s ez így megérdemelt, nagyon fontos sikert eredményezett. A debreceni lányok egy kupacban sírtak-nevettek a pályán, miközben a közönség eksztázisban ünnepelte őket.

Köszöntések, búcsúztatás

A lefújás után is folytatódott az ünnep, az év legjobbjait, illetve a távozó játékosokat köszöntötte a klub. Kiderült, hogy az év serdülő játékosa Panyi Krisztina Anna, ifjúsági kézilabdázója Poczetnyik Luca Laura, közönségdíjas Tóvizi Petra, a legeredményesebb játékosa Kovács Anna, míg a legjobb kézilabdázója Vantara-Kelemen Éva lett. Ők és a három búcsúzó – Anna Punyko, Lotte Grigel, Madalina Zamfirescu – a szurkolók vastapsa közepette egy-egy piros-fehér virágcsokrot vehetett át Szabó Pétertől, a névadó Schaeffler ügyvezető igazgatójától, valamint Ábrók Zsolttól, a Loki ügyvezetőjétől.

Eredmények:

DVSC-SCHAEFFLER–DUNAÚJVÁROSI KKA 21–20 (7–10)

Debrecen, 1200 néző, v.: Bonifert, Oláh

DVSC: OGUNTOYE – Varsányi 1, KOVÁCS ANNA 8 (2), Grigel 2, Tóvizi, Deszpotovics 3, Vantara-Kelemen 3
Csere: Szabó D. (kapus), BORDÁS 2, BULATH 2, Punyko, Szabó P., Arany, Borgyos. Edző: Köstner Vilmos

Dunaújváros: CSAPÓ – Grosch, SZEKERCZÉS 6 (3), SZALAI B. 5, Cifra, Ferenczy 3, Kazai 2
Csere: Nick, Bouti 1, Sirián 2, Dombi L., Mihály 1, Molnár B. Edző: György László

Az eredmény alakulása. 3. p.: 2–1. 7. p.: 2–4. 16. p.: 4–6. 22. p.: 7–7. 28. p.: 7–9. 36. p.: 8–12. 44. p.: 13–14. 46. p.: 13–16. 55. p.: 17–18.

Kiállítások: 10, ill. 16 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3.

Mesterszemmel

Köstner Vilmos: – Óriási küzdelem volt a pályán, kiválóan harcolt mind a két csapat, leginkább a védekezéseké volt a főszerep. A csapatom mindent megtett, hogy rossz játékkal is, de valahogy az utolsó pillanatban megszerezze a győzelmet. Örülök, hogy ez sikerült is.

György László: – Csalódott vagyok, mert végig a kezünkben volt a mérkőzés, legalább az egy pont. Fáj a vereség, de ilyen a sport. Nehéz most, de büszke vagyok a csapatra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések