A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kálmán Olga könyvet írt Maki Zajról, Magyarország bohócáról

Nagyívű országvízióként reklámozza a június végén megjelenő kötetet a kiadó – nagy kérdés persze, hogyan lehet nagyívű országvíziója egy olyan celebeskedő politikusnak, akinek városáról sincs víziója, és még városa élén sem bizonyított…
Márki-Zay Péternek erre is volt tehát ideje. Pártalapítása, pártépítése, országos és nemzetközi haknikörútja, ellenzéki szervezkedése farvizén, illetve Hódmezővásárhely ügyeinek intézése mellett (de leginkább ezek helyett) könyvet írt a bukott balliberális műsorvezetővel, a néhai Simicska-médiabirodalom plakátarcával, Kálmán Olgával.

A titkos előkészületekről április elején számoltunk be a Vásárhely 24 információi alapján. Bemutattuk: nem túl hosszú, de annál dicstelenebb közös múlt áll mögöttük a berobbanó hazugságcunamitól egy új jobbközép párt belebegtetésén át az önjelölt miniszterelnök-jelöltségig. Vagyis összenőtt, ami összetartozik – írtuk.

A pártelnök-polgármester akkor nem reagált a sajtó érdeklődésére, mostanra viszont biztossá vált: elkészült a Kálmán Olgával közös könyve. Az Athenaeum kiadó ugyanis reklámozni és hirdetni kezdte a hiánypótlónak jóindulattal sem minősíthető alkotást, melynek megjelenését június végére ígéri.
„Egy pozitív társadalmi vízió. Nem kritika, hanem krédó. Milyen lesz, milyen legyen az az ország, amelyben majd mindannyian szeretünk élni? Márki-Zay Péter nagyívű országvíziója ebben a formában nem jött volna létre Kálmán Olga szempontokat adó, elemző, néhol vitázó közreműködése nélkül. Páros beszélgetőkönyv ez – mindannyiunk lehetséges jövőjéről, a szeretetre és bizalomra épülő Magyarországról. Ez a Szeretemország” – írja a kiadó.

Nagy kérdés persze, hogyan lehet nagyívű országvíziója egy olyan celebeskedő politikusnak, akinek városáról sincs víziója, és még városa élén sem bizonyított. A legkevésbé sem sikerült olyan várost, olyan légkört teremtenie, amelyben a vásárhelyiek szeretnek élni, sőt… Vajon miként értekezhet szeretetre és bizalomra épülő Magyarországról, miközben közéleti fellépésének, szerepvállalásának nyomán városát soha nem látott mértékben uralta el a gyűlölet, a megosztottság? Ami pedig a bizalmat illeti, annak leginkább a hiányáról tudnának mesélni (akár Kálmán Olgának is) a korábban évtizedes munkával, szisztematikusan felépített polgármesteri hivatal szélnek eresztett szakemberei vagy akár még kitartó munkatársai.

A Hódmezővásárhely jövőjét hol Londonban, hol Washingtonban, hol csak a közeli Budapesten tervezgető Márki-Zay tehát jól végezte Olgát. A kiadó Facebook-oldalán megjelent olvasói kommentek alapján ezzel együtt a mű legalábbis vegyes fogadtatásra számíthat…

Forrás: Promenad.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések