Hirdessen itt

Jelzés nélküli helikopter roncsaira bukkantak Máramarossziget közelében

A román hatóságok próbálják megfejteni egy olyan, jelzés nélküli helikopter balesetének a rejtélyét, amelynek roncsaira a Máramarosszigettől mintegy 20 kilométerre fekvő Szaplonca (Sapanta) községhez tartozó erdőben találtak rá csütörtökön.
A különös baleset eddig megismert részleteit a Mediafax hírügynökség közölte pénteken. A helikopter roncsait és a több napja halott pilóta holttestét egy pásztor találta meg, ő riasztotta a hatóságokat. A romániai lapokban közölt fényképeken az látszik, hogy a helikopter oldalára fordulva esett le egy erdőben, és a roncs nem gyulladt ki a becsapódás után. A zöld színű járművön semmilyen azonosító jelzés nem volt látható. 

A Mediafax Szaplonca polgármesterére hivatkozva közölte a hatóságok gyanúját, miszerint az eszközzel csempészcigarettát szállíthattak Ukrajnából Romániába. A polgármester szerint a helikopter nem sorozatgyártmány, és az előzetes vizsgálatok arra utalnak, hogy a baleset két-három hete történt. A Mediafax meg nem nevezett hatósági forrásokra hivatkozva közölte: azonosították a pilótát, és kiderült, hogy egy olyan fehérorosz állampolgár, akinek eltűnését március elején jelentették a fehérorosz hatóságoknak. 

Máramaroszsziget és Szaplonca térségében a Tisza folyó képezi a határt Románia és Ukrajna között. A térségben általános jelenség a cigarettacsempészés. A román határrendészet többször talált olyan cigarettaszállítmányokat, amelyeket drónnal juttattak át a Tiszán. Az ukrán határőrség vezetője április végén számolt be arról, hogy tavaly húsz ukrán állampolgár vesztette életét, miközben cigarettát próbált átcsempészni a Tiszán.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések