Hirdessen itt

Irodaházat adott át Kolozsváron a magyarországi Kész csoport

Nyolcemeletes irodaházat adott át a magyarországi Kész csoport csütörtökön Kolozsváron. 
A Hexagon offices irodaházban összesen 21 600 négyzetméter hasznos felületen kínálnak irodahelyiségeket vállalatok számára. A beruházás értéke meghaladja a 20 millió eurót.

Az átadó ünnepségen Szalados László, a Kész Holding Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese elmondta, a kolozsvári irodaház a cég legnagyobb külföldi beruházása. 

Felidézte: az épületet eredetileg kórháznak tervezték, de a projekt pénzügyi okok miatt elakadt. A Kész Románia - amely a kórházprojekt kivitelezője volt - megvásárolta a félkész épületet, és irodaházzá alakította át. 

Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestereúgy fogalmazott: a Kész csoport jókor volt jó helyen, mert Kolozsváron nagy az igény a korszerű irodahelyiségekre.

Hozzátette: a város erejét az egyetemek padjairól kikerülő jól képzett munkaerő jelenti. Az Eurostat felmérését is idézte, mely szerint a Kelet-Közép-Európa nagyvárosai közül Prága után Kolozsváron a legkönnyebb elhelyezkedni. 

Albu István a Kész Románia igazgatója elmondta: a Kész csoport 2001 óta van jelen Romániában, ahol az építőipar jelentős szereplőjévé vált, tavalyi forgalma meghaladta a 36 millió eurót. 

A cég számos gyárcsarnokot, irodaépületet épített, és részese volt a nagyváradi Nimphaea akvapark és wellness központ, és a Kész Románia újítja fel a Kolozsvár főterén álló Szent Mihály plébániatemplomot is.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések