A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Heller Ágnes: A zsarnoki uralom mindig elbukik, csak az kérdés, hogy a magyarok bírni fogják-e ép ésszel

Előjött a filozófus asszony és a spanyoloknak rikácsolt.
A hvg.hu figyelt fel arra, hogy a filozófus írt egy cikket a spanyol El Paísnak Magyarországról, amelyben azt állítja, hogy az orbáni illiberális demokrácia tényleg valami új, amelyet sem a fasiszta, sem a populista jelzővel nem lehet helytállóan jellemezni. Azért nem fasiszta, mert vannak ellenzéki pártok, nincs halálbüntetés, és azért nem populista, és amúgy is – jegyzi meg Heller Ágnes –,

ORBÁN VIKTOR NEM ANTISZEMITA, CSAK A HATALOM ÉRDEKLI. SZILÁRD MEGGYŐZŐDÉSEI SINCS, CSAK A HATALOM ÉRDEKLI,

populistáként pedig azért nem lehet aposztrofálni, mert a populizmus nem épít ki a NER-éhez hasonló oligarchiát. Az Orbán-féle illiberális demokráciára a leginkább egyszerűen a zsarnoki uralom kifejezést lehet használni rá, és bár neve még nincs, a Magyarország lehet a modellje, a putyini Oroszország és az erdogani Törökország pedig hasonlóságokat mutat vele.

„A ZSARNOKI URALOM MINDIG ELBUKIK, DE MÉG VÁRAT MAGÁRA, HOGY A MAGYAROK FOGJÁK-E BÍRNI ÉP ÉSSZEL LEGALÁBB AHHOZ, HOGY ÚJRAKEZDJÉK. AZ EURÓPAI UNIÓ AZ UTOLSÓ ESÉLY, HOGY A KONTINENS POLITIKAILAG ÉS KULTURÁLISAN IS MEGHATÁROZÓ SZEREPLŐ MARADJON A VILÁGON. HA AZ EURÓPAI UNIÓ KUDARCOT VALL, EURÓPÁNAK LESZ MÚLTJA, JELENE AZONBAN NEM, JÖVŐJE PEDIG MÉG KEVÉSBÉ, AMI AZT JELENTI, HOGY BEVONULHAT A MÚZEUMOKBA”

– hangzik Heller Ágnes végkövetkeztetése.


Forrás:HVG

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések