A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hatan meghaltak a Fegyverneknél történt balesetben a szoboszlói sofőr hibájából

Frontálisan ütközött össze két személyautó a 4-es főúton, Fegyvernek térségében vasárnap éjszaka.
A balesethez a szolnoki hivatásos és a kisújszállási önkormányzati tűzoltók vonultak ki, akik feszítővágó berendezés segítségével kezdték meg a műszaki mentést. Az egységek a társhatóságokkal együttműködve dolgoztak a helyszínen — tudtuk meg a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletétől.

A rendőrség arról tájékoztatott, hogy a közlekedési baleset 2019. május 26-án 23 óra körül a 4-es számú főút 132. kilométerszelvényben történt. Az eset során két személygépkocsi frontálisan ütközött. A balesetben összesen hatan vesztették életüket, köztük egy állapotos fiatal nő.

A rendőrség teljes útlezárás mellett kezdte meg a baleset helyszínelését. Kora reggelre azonban műszaki mentés és a baleset helyszínelése befejeződött, az út érintett szakasza ismét teljes szélességében járható.

Élni kell!

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság közleményt fogalmazott meg a szörnyű tragédia után:

Hat ember életét követelő közúti közlekedési baleset történt 2019. május 27-én éjszaka Fegyvernek külterületén, a 4-es számú főúton. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az okozó jármű vezetője úgy előzte az előtte haladó járműsort, hogy nem győződött meg arról, hogy a manővert biztonságosan be is tudja fejezni. A frontális ütközésben hatan életüket vesztették.
A rendőrség éppen ezért ismételten hangsúlyozza, hogy a biztonsági öv használata nem csak kötelező – a járművezető és utasai számára is –, de használata életeket menthet meg! Téves feltételezés, hogy a hátsó ülésen utazók jobban védve vannak! A passzív biztonsági eszközöket épp a testi sérülések fokának csökkentése érdekében fejlesztették ki, amit nem szabad elfeledni!

Az előzés a járművezetés legösszetettebb folyamata, amely nagyobb koncentrációt igényel. Előzés során mindig legyenek figyelmesek! Csak akkor kezdjenek bele, ha a szembejövő forgalmat nem zavarják, ha az előzés céljából igénybe vett forgalmi sáv megfelelő távolságban szabad, és az előzés biztonsággal befejezhető!

Ne feledjék, hogy a biztonsági öv életet menthet! Csak egy mozdulat a biztonságosabb közlekedésért. Előzésbe csak akkor kezdjenek, ha az biztonsággal befejezhető – írták.

Szoboszlói szál

A szabálytalanul közlekedő Citroënt egy hajdúszoboszlói férfi vezette. Mindkét kocsi eleje a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. A rendőrség vizsgálja a baleset pontos körülményeit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések