A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gondok vannak a külföldi EU-állampolgárok regisztrációs rendszerével Nagy-Britanniában

Technikai gondok akadályozzák a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok letelepedésének engedélyeztetésére kidolgozott rendszer működését, és százezrek valószínűleg nem is tudnak arról, hogy a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) miatt letelepedett státusért kell folyamodniuk a brit belügyminisztériumhoz.
A kormány e problémák miatt a Windrush-ügyhöz hasonló léptékű botrány kialakulását kockáztatja – áll a londoni alsóház belügyi bizottságának csütörtökön ismertetett átfogó jelentésében.

A testület ezzel arra utal, hogy a brit hatóságok az elmúlt években az úgynevezett Windrush-nemzedék teljesen legálisan Nagy-Britanniában élő számos tagját minősítették illegális bevándorlóvá, annak ellenére is, hogy a legtöbben brit állampolgárok voltak.

A második világháború utáni első bevándorlók között volt az a több száz egykori gyarmati polgár, aki az Empire Windrush nevű személyszállító hajón érkezett Jamaicából Londonba 1948-ban. Innen származik e bevándorló nemzedék elnevezése.

A címlapfotó illusztráció.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések