A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Európa-liga: másodszor is a Chelsea nyerte a trófeát (videó)

A Chelsea nyerte az Európa-ligát miután a bakui döntőben, remek második félidőt követően 4-1-re győzött az Arsenal ellen. 
A Chelsea 2013 után jutott ismét az Európa-liga döntőjébe, míg az Arsenal legutóbb 2000-ben játszott finálét a második számú európai kupában. A két londoni csapatnak otthonától több ezer kilométerre Bakuban kellett egymással megküzdenie a kupáért. Az azeri-örmény konfliktus miatt az Arsenal kulcsembere Henrih Mhitarján nem utazhatott el a döntőbe. 

A döntő első komolyabb lehetősége az Arsenal előtt adódott, ám Pierre-Emerick Aubameyang egy ordító ziccert rontott el. Az "ágyúsok" szurkolói a 18. percben büntetőt reklamáltak, de Alexandre Lacazette és Kepa Arizbagala között nem látott szabálytalanságot a játékvezető. 

A félidő végére a Chelsea átvette a játék irányítását, de az utolsó mérkőzését vívó Petr Cech védéseivel az Arsenal tartotta az eredményt, így 0-0-al vonultak a csapatok a szünetre. 

A második játékrész elején aztán Olivier Giroud góljával megszerezte a vezetést a Chelsea. A francia támadó nem ünnepelte látványosan a gólját, mivel korábban az Arsenalt erősítette. 

Tíz perccel később a "kékek" újabb nagy lépést tettek a kupagyőzelem felé miután Pedro növelte csapata előnyét. Az Arsenal a gólt követően teljesen szétesett és nemsokkal ezután Ainsley Maitland-Niles  szabálytalansága miatt büntetőt kapott a Chelsea. A labda mögé Eden Hazard állt aki nem hibázott és így úgy tűnt eldőlt a kupa sorsa. 

Az Arsenalnál Unai Emery pályára küldte Alex Iwobi-t és a nigéria támadó a 69. percben szépíteni is tudott. 

Az "ágyúsok" azonban nem sokáig reménykedhettek abban, hogy lesz esélyük nyílttá tenni a döntőt mivel Eden Hazard ismét megvillant és pontot tett erre a döntőre. 

4-1-et követően az Arsenal még próbálkozott azzal, hogy kozmetikázzon az eredményen, de végül nem változott az eredmény így a Chelsea háromgólos különbséggel nyerte a finálét. 


Chelsea (angol)-Arsenal (angol) 4-1 (0-0)

Baku, v.: Rocchi (olasz)

Chelsea: Arrizabalaga – Azpilicueta, Christensen, David Luiz, Emerson Palmieri – Kanté, Jorginho, Kovacic (Barkley, 76.) – Pedro (Willian, 71.), Giroud, Hazard (Zappacosta, 89.)

Arsenal: Cech – Papasztatopulosz, Koscielny, Monreal (Guendouzi, 66.) – Maitland-Niles, Torreira (Iwobi, 66.), Özil (Willock, 77.), Xhaka, Kolasinac – Lacazette, Aubameyang

gólszerzők: Giroud (49.), Pedro (60.), Hazard (65., 72., az elsőt 11-esből), illetve Iwobi (69.)
sárga lap: Pedro (55.), Christensen (68.)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések